Šokoladinis pyragas su apelsinu

2018-06-01 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis pyragas su apelsinu
Pyragas, kuris skirtas visiems šokolado mėgėjams. Ganėtinai saldus (daugumai gali pasirodyti kiek per saldus), bet apelsinas įneša šiek tiek gaivumo. Pasakiškai minkštas, bet tikrai ne per sausas. Prie puodelio kavos ar arbatos - labai skanus. Maža nuodėmė, kai norisi pasilepinti. :)

Itin norėjau, kad mano apelsinas liktų pyrago viršuje, bet susinervinau pamačiusi, kad jis nuskendo į dugną. Bet ką padarysi, tai skonio nepakeitė. Galvoju, kad čia kalta tešla, gali būti ji buvo kiek per skysta. O gali būti, kad šuo pakastas kažkur kitur? Gal turite kokių pastabų, ką kitą kartą aš turėčiau pakeisti, kad pasiekčiau rezultatą būtent tokį, kokio aš norėjau? Juk iš savo klaidų mokomės. Pakomentuokit. :)

Ingredientai

    • kefyras: 200 mililitrų
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • sviestas: 120 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 110 gramų
    • miltai: 160 gramų
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • apelsinai: 1 didelio (nulupto)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių elektriniu plakikliu plakite kiaušinius su cukrumi maždaug 10 minučių, kol masė pabals bei išsipūs.
  2. 2. Sviestą bei šokoladą pakaitinkite garų vonelėje, kol ištirps ir plona srovele pilkite į kiaušinių plakinį, nuolatos plakite nedideliu greičiu.
  3. 3. Tuomet miltus persijokite su kepimo milteliais bei sumaišykite su kakava ir druska. Miltų mišinį suberkite į skystąją masę bei sumaišykite. Po to įmaišykite kefyrą.
  4. 4. Tešlą supilkite į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite apelsino griežinėlius.
  5. 5. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol įkišus į vidų, medinis pagaliukas bus maždaug sausas.
  6. 6. Prapjaukite tik gerai atvėsusį. Skanaukite!
Šokoladinė cukinijų duona
(3)
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)
Šokoladainis su bananais
(15)