Šokoladinis pyragas su maskarponės sūrio, jogurto ir grietinėlės kremu

2023-11-26 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis pyragas su maskarponės sūrio, jogurto ir grietinėlės kremu
Tai mano pačios kūrybos pyragas visiems šokolado mėgėjams. Pakankamai saldus, fantastiškai tinkantis prie mėgstamos kavos puodelio. Jei tik turite maskarponės, tai būtinai pasigaminkite jau šiandien. Jeigu neturite, tai Jūsų pasirinkimas tik vienas - greičiau bėkite į ją, nes privalote išmėginti šį receptą. Tad nieko ilgai nelaukiam ir pradedam jau dabar! 

Ingredientų kiekiai yra nurodyti 20x26 centimetrų kepimo formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • miltai: 130 gramų
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 200 gramų
    • natūralus jogurtas: 100 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 250 gramų
    • cukrus: 90 gramų (arba pagal skonį)
    • juodas šokoladas: 20 gramų
    • želatina: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinius plakite su cukrumi plaktuvu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės bei taps grietinės tirštumo. Per tris kartus atsargiai įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kakava. Maišykite, kad visai neliktų sausų miltų. Įmaišykite pieną bei aliejų.
  2. 2. Maždaug 20×26 centimetrų kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite tešlą bei kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Po 15 minučių patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą palikite formoje atvėsti.
  5. 4. Kremas: Želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto virinto vandens bei palikite išbrinkti. Išplakite jogurtą, maskarponę bei pusę cukraus. Padalinkite masę į du dubenius.
  6. 5. Ant vandens garų vonelės išlydykite šokoladą, atvėsinkite bei supilkite į vieną pusę masės, gerai išmaišykite. Išplakite iki standumo grietinėlę su likusia puse cukraus, padalinkite per pusę bei įmaišykite pusę į šokoladinę masę, kitą pusę - į maskarponės ir jogurto masę. Atsargiai išmaišykite. Ant nedidelės ugnies ištirpinkite želatiną. Vėlgi pusę želatinos pilkite į šokolado masę, kitą pusę – į maskarponės kremą.
  7. 6. Viską atsargiai išmaišykite. Jei kremai labai skysti, palaikykite juos šaldytuve, kol pradės šiek tiek stingti (taps grietinės tirštumo); retkarčiais pamaišykite (nelaikome per ilgai, nes sukris gabaliukais, kai išmaišysime).
  8. 7. Pyrago surinkimas: Biskvitą su popieriumi palikite formoje, kurioje kepėte (kepimo popierius tūri būti ir ant formos sienelių).
  9. 8. Pilkite ant biskvito šokoladinę masę. Išlyginkite paviršių bei statykite į šaldytuvą, kol sustings taip, kad bus galima pilti kitą sluoksnį.
  10. 9. Kai šokoladinis sluoksnis sustingsta, ant viršaus pilkite maskarponės bei jogurto kremą (pradėjusį stingti išimame iš šaldytuvo, kad nesustingtų per daug).
  11. 10. Laikykite šaldytuve, kol galutinai sustings. Viršų galite apibarstyti sutarkuotu šokoladu. Skanaus!
Šokoladinis pyragas su maskarponės sūrio, jogurto ir grietinėlės kremu
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
(3)