Cukinijų pyragas su lazdynų riešutais | Receptas

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Cukinijų pyragas su lazdynų riešutais | Receptas
Ingredientų kiekiai yra nurodyti 23 centimetrų skersmens formai. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • smulkus cukrus: 225 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 225 mililitrų
    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • cukinijos: 200 gramų (tarkuotų ir nuspaustų)
    • lazdyno riešutai: 100 gramų
    • miltai kepiniams: 200 gramų
    • visų grūdo dalių kvietiniai miltai: 75 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • tarkuotos citrinos žievelės: iš 1 vnt.
    Pabarstymui:
    • miltelinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Riebalais patepame bei kepimo popieriumi išklojame formą. Atidedame į šalį.
  2. 2. Tuomet lazdynų riešutus paskleidžiame ant skardos bei paskrudiname orkaitėje maždaug 5 minutes. Išimame iš orkaitės, paskleidžiame ant švaraus virtuvinio rankšluosčio bei patriname, kad nusivalytų luobelės. Riešutus stambiai sukapojame peiliu, pasmulkiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dideliame dubenyje išplakame cukrų, aliejų, kiaušinius bei vanilę. Įmaišome cukinijas bei lazdynų riešutus. Įsijojame miltus bei kitus sausus produktus. Viską išmaišome.
  5. 4. Po to supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių. Kepame maždaug 45 minutes, kol įsmeigus medinį pagalėlį į pyrago centrą jis liks sausas bei švarus.
  6. 5. Iškeptą pyragą apie 10 minučių palikite kepimo formoje, tada išimane bei atvėsiname ant grotelių. Atvėsusį pyragą pabarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)
Biskvitinis, purus uogų pyragas
(9)