Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

2024-01-25 Autorius WorldRecipes.lt

Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Neseniai Jums rodžiau šiuos pyragus su uogiene ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
- paprastas kefyro pyragas su varške ir uogiene;
- senovinis močiutės pyragas su uogiene;
- paprastas ir drėgnas pyragas su obuoliene arba uogiene

O šį kartą nuostabus trupininio varškės pyrago variantas su juodųjų serbentų uogiene. Paruošti tikrai sugebės kiekvienas, pirštelius laižys taip pat. Rekomenduoju!

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • varškė: 2 pakelių po 180 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
    • juodųjų serbentų uogienė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą maždaug 60 minučių palaikykite šaldymo kameroje, kad sukietėtų.
  2. 2. Po to išėmę sviestą sutarkuokite jį stambia burokine tarka į dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kartu suberkite pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių trupinių.
  5. 4. Tuomet kitame inde išplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus bei vaniliniu cukrumi.
  6. 5. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniais, suberkite manų kruopas.
  7. 6. Viską suplakite, kad varškė taptų puresnė.
  8. 7. Po to į 28 centimetrų kepimo formą suberkite du trečdalius trupinių, tada supilkite visą varškės masę, užtepkite juodųjų serbentų uogienę ir apiberkite likusiais trupiniais.
  9. 8. Kepkite iki 150-160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  10. 9. Pjaustykite ir skanaukite!
Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
(13)