Obuolių pyragas su švelniu grietinėlės kremu

2023-10-03 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragas su švelniu grietinėlės kremu
Prasidėjus rudeniui ir šaldytuvo lentynoms lūžtant nuo obuolių, gautų iš gerųjų močiučių, tenka ieškoti vis naujų idėjų, kur juos panaudoti. Tradiciniai obuolių pyragai šiemet ant stalo garavo jau ne vieną ir ne du kartus, todėl nutariau paeksperimentuoti ir pagaminti šį gardėsį su grietinėle. Rezultatas tikrai pranoko lūkesčius. Labai rekomenduoju išmėginti ir Jums.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 220 gramų
    • sviestas: 110 gramų
    • cukraus pudra: 50 gramų
    • kiaušinio trynys: 1 vieneto
    • druska: pagal skonį
    • obuoliai: 1 kilogramas
    • citrinos sultys: 1 vieneto
    Kremui:
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 3 vienetų
    • grietinėlė: 125 mililitrų
    • citrinos žievelė: 1 vieneto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, cukraus pudrą, trynį, druską, įsijokite miltus ir suminkykite tešlą. Jei nesukibtų į vientisą masę, galite įpilti šiek tiek vandens.
  2. 2. Išklokite tešla pasirinktą kepimo formą, padarykite bortelius.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nulupkite, supjaustykite ketvirčiais obuolius, viršų tankiai įpjaukite įpjovomis. Dėkite ant tešlos ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  5. 4. Atskirame dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, pilkite grietinėlę ir dėkite smulkiai tarkuotos citrinos žievelės. Taip paruoštą kremą supilkite tarp obuolių.
  6. 5. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį,
  7. 6. Pjaustykite ir skanaukite!