Pyragas su rikota (ricotta) ir obuoliais

2024-11-09 Autorius Jurgittos receptai

Pyragas su rikota (ricotta) ir obuoliais
Pyragas su rikota ir obuoliais yra ne tik švelnus ir lengvas, bet ir itin sotus desertas. Rikotą, itališką minkštą sūrį, pamėgsta daugelis dėl jo kreminės tekstūros ir švelnaus skonio. Šis pyragas puikiai tinka rudens sezonui, kai galima rinktis šviežius obuolius. Derinant rikotą su obuoliais, gauname subalansuotą skonių ir tekstūrų kompoziciją, kurioje saldumas dera su gaivia vaisių rūgštele.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Miltai: galima naudoti speltos arba avižų miltus, norint sveikesnės alternatyvos.
  • Sviestas: jį galima pakeisti kokosų aliejumi arba ghi sviestu, suteikiant pyragui subtilų riešutinį skonį.
  • Cukrus: galima rinktis kokosų cukrų ar medų, kurie suteiks švelnesnį saldumą.
  • Rikotos sūris: jei rikota nėra lengvai prieinama, ją galima pakeisti švelnia varške arba mascarpone sūriu.
  • Obuoliai: alyviniai obuoliai suteikia pyragui natūralų rūgštelės ir saldumo balansą, tačiau galima rinktis ir kitus obuolius, pvz., auksinius ar saldesnes veisles.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami išvengti dugno prisvylimo, galite naudoti pergamentinį popierių arba lengvai sviestu patepti kepimo formą.
  • Obuolius galite pabarstyti šiek tiek cinamono – jis suteiks papildomo aromato.
  • Prieš pjaustant pyragą, leiskite jam šiek tiek atvėsti, kad sluoksniai sutvirtėtų ir pjaustymas būtų lengvesnis.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 2000 kcal
  • Porcijoje: apie 200 kcal

Ingredientai

    • miltai: 350 gramų
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių
    Įdarui:
    • rikotos sūris: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2 (nedideli)
    • cukrus: 70 gramų (ricotai)
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyviniai obuoliai: 3-4 (vid. dydžio)
    • cukrus: 2-3 šaukštų
    • migdolų plokštelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sujungiame miltus, šaltą sviestą, cukrų ir kepimo miltelius, viską triname rankomis, kol susidaro trupiniai.
  2. 2. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir sumaišykite su cukrumi (2-3 šaukštai arba pagal skonį) bei migdolų plokštelėmis, kad jie suteiktų tekstūrinį kontrastą.
  3. Reklama
  4. 3. Atskirai dubenyje rikotos sūrį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausite vientisą masę.
  5. 4. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  6. 5. Pusę trupinių suberkite į formą kaip pagrindą.
  7. 6. Ant trupinių sluoksnio paskirstykite obuolių masę, tada užpilkite kitą trupinių dalį ir supilkite rikotos sluoksnį.
  8. 7. Likusiais trupiniais užbaikite pyrago viršų.
  9. 8. Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą apie 50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  10. 9. Iškeptą pyragą palikite atvėsti, kad sluoksniai sutvirtėtų.
  11. 10. Patiekite ir mėgaukitės šiuo puikiu desertu!
  12. 11. Santrauka: Pyragas su rikota ir obuoliais – švelnus, kreminės tekstūros desertas, puikiai tinkantis rudens sezonui. Obuoliai ir rikota sukuria subalansuotą skonį, kuriame susijungia saldumas ir švelni rūgštelė.
Pyragas su rikota (ricotta) ir obuoliais
Lengvas braunio ir sūrio pyragas
(1)
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
(3)
Mielinių bandelių pyragas su razinomis
(4)
Obuolių - pudingo pyragas
(7)