Lengvas braunio ir sūrio pyragas

2022-06-09 Autorius Skanauk su Aušra

Lengvas braunio ir sūrio pyragas
Braunio ir sūrio pyragas - lengvas ir paprastai pagaminamas desertas, kuriame susijungia šie 2 fantastiški kepiniai. Pastaruoju metu labai pamėgau braunius. Įdomu išmėginti įvairius jo variantus. Braunio kartu su "cheesecake’u" viename niekada iki šiol neteko ragauti. Man labai patiko, kad jaučiasi tiek braunio, tiek sūrio pyrago skonis viena. Tad šis pyragas vertas viso Jūsų dėmesio. Drąsiai rekomenduoju, nes esu tikra, kad nenuvils!

Keli patarimai:
- Į braunio tešlą aš įdėjau anakardžių. Juos galite pakeisti karijų, graikiniais riešutais.
- Juodą šokoladą reikia rinktis tokį, kuriame kakavos būtų maždaug daug 70 procentų. Jei  šokoladą naudosite su mažesniu kiekiu kakavos, jis bus saldesnis, todėl galite dėti mažiau cukraus.
- Braunio ir sūrio pyragas gaunasi vidutiniškai saldus. Kakavos kartumo man visiškai nesijautė. 
- Sviestą ir šokoladą reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Juos sudedame į metalinį indą, o jį įdedame į kitą indą su vandeniu. Kaitiname, kol šokoladas ir sviestas ištirpsta.
- Sūrio įdaro reikia neperplakti. Aš jį gamindama nenaudojau elektrinio plakiklio, pilnai užteko mentelės ir šluotelės.
- Galite patiekti vieną arba su ledais ar karšto šokolado padažu.
- Ingredientai gaminant turi būti kambario temperatūros.

Ingredientai

    Brauniui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2 (L dydžio)
    • kvietiniai miltai: 80 gramų (dviejų trečdalių stiklinės)
    • cukrus: 100 gramų (0,5 stiklinės)
    • rudas cukrus: 60 gramų (trečdalio stiklinės)
    • anakardžiai: 50 gramų (vidutiniškai sukapoti)
    • vanilinis cukrus (arba ekstraktas)
    • druska: žiupsnelio
    Sūrio pyragui:
    • kreminis sūris: 200 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2 (L Dydžio)
    • cukrus: 50 gramų (4 valgomųjų šaukštų)
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus (arba ekstraktas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vandens garų vonelėje (metalinį indą įstatome į puodą su vandeniu) ištirpiname šokoladą ir sviestą.
  2. tirpinamas šokoladas ir sviestas
  3. 2. Juos atvėsiname.
  4. ištirpintas šokoladas ir sviestas
  5. 3. Inde mikseriu išplakame kiaušinius, cukrų ir vaniliną. Plakame maždaug 4 miutes, kol masė gerokai padidėja, tampa baltos spalvos.
  6. plakami kiaušiniai cukrus ir vanilinas
  7. 4. Supilame šokoladą ir sviestą.
  8. šokoladas ir sviestas
  9. 5. Išplakame iki vientisos masės.
  10. vientisa masė pyragui
  11. 6. Kitame inde išsijojame miltus, druską. Juos ir riešutus suberiame į kiaušinių masę. Mentele išmaišome iki vientisos tešlos. Maždaug 4 valgomuosius šaukštus tešlos atsidedame.
  12. 7. Į 22 centimetrų kepimo formos apačią įdedame kepimo popierių. Supilame tešlą.
  13. supilta tešla
  14. 8. Inde mentele sumaišome kreminį sūrį, grietinę, cukrų ir vaniliną. Įmušame po vieną kiaušinį ir plakame iki vientisos masės. Suberiame miltus ir išmaišome.
  15. 9. Kreminio sūrio įdarą užpilame ant braunio.
  16. sūrio įdaras ant braunio
  17. 10. Į atidėtą braunio tešlą įpilame vieną šaukštą karšto vandens. Šaukštu paskirstome ant sūrio įdaro.
  18. 11. Tuomet su mediniu pagaliuku arba šaukšto galu braukiame per paviršių zigzagu.
  19. brownie ir sūrio pyrago zig zagas
  20. 12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Pyrago šonai privalo būti sutvirtėję.
  21. 13. Išjungiame kaitrą, atidarome orkaitę ir paliekame pravėsti maždaug 5 minutes. Tuomet išimame iš orkaitės. Skanaujame!
  22. lengvas brownie ir sūrio pyragas
  23. 14. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.
Lengvas braunio ir sūrio pyragas
Lengvas braunio ir sūrio pyragas
Lengvas braunio ir sūrio pyragas
Jogurtinis pyragas su uogiene
(1)
Meduolinis obuolių pyragas
(1)