Snickers ledų pyragas

2023-04-14 Autorius WorldRecipes.lt

Snickers ledų pyragas
Snickers šokoladukai man visada sukelia tikr1 nostalgijos jausmą. Kai dar buvau ganėtinai maža, o Snickers ledų Lietuvoje tikrai nebūdavo, prisipirkdavau būtent šių šokoladukų ir supjausčiusi nedideliais gabaliukais, juos užšaldydavau. Na, o tada tokius šaltus dėdavau į burną ir šiems po truputį tirpstant, mėgaudavausi atsiskleidžiančiu nuostabiu skoniu…

Būtent prisiminus tokį vaikystės skonį, kilo mintis sukurti Snickers ledų pyragą. Traškus, veganiškas pyrago pagrindas, riebūs, bet visų nuodėmių verti žemės riešutų sviesto ledai, sūrios karamelės padažas, paskanintas kepintais žemės riešutais ir skonį subalansuojantis juodas šokoladas… Taip, tai yra tikra kalorijų bomba, bet galiu Jus patikinti, skonis to tikrai vertas, o ir pasimėgauti tokiais tikrais desertais kartas nuo karto tikrai reikia!

Gaminimas užtruks vos apie 20 minučių, tačiau dar reikės pyragą atšaldyti per visą naktį, tad reikės apsišarvuoti kantrybe. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 21 centimetro skersmens pyragas.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • avižos: 125 gramų
    • sūdyti, kepinti žemės riešutai: 30 gramų
    • druska: žiupsnio
    • riešutų sviestas: 100 gramų
    • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
    Ledams:
    • 35-36% riebumo grietinėlė: 350 mililitrų
    • kondensuotas pienas: 280 gramų
    • žemės riešutų sviestas: 170 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • naminės karamelės padažas: kelių šaukštų
    • sūdyti, kepinti žemės riešutai: 1 saujos (~35 gramų)
    Šokoladiniam viršui:
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • riešutų sviestas: 25 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame pyrago pagrindą: Keptuvėje maždaug 90 sekundžių, nuolatos maišant pakepiname avižas.
  2. 2. Tada suberiame jas į kavamalę arba maisto smulkintuvą ir sumalame iki miltų.
  3. 3. Gautus avižų miltus kartu su smulkintais žemės riešutais ir žiupsneliu druskos suberiame į dubenį ir išmaišome.
  4. 4. Supilame klevų sirupą, sudedame riešutų sviestą ir išmaišome iki vientisos masės.
  5. 5. Tuomet 20-21 centimetrų skersmens skardą (geriausia naudoti su išimamu dugnu) išklojame kepimo popieriumi.
  6. 6. Į ją sudedame pasigamintą pyrago pagrindą ir delnais arba silikonine mentele išlyginame paviršių.
  7. 7. Dedame į šaldymo kamerą, kol pasigaminsime ledus.
  8. 8. Ledų gamyba: Šaltą grietinėlę supilame į didesnį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakame ją beveik iki standumo.
  9. 9. Tada supilame kondensuotą pieną ir dar trumpai paplakame.
  10. 10. Po to sudedame žemės riešutų sviestą, įberiame žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome.
  11. 11. Iš šaldymo kameros ištraukiame pyrago pagrindą. Ant jo sudedame ledus, o viršų nulyginame.
  12. 12. Dedame į šaldymo kamerą valandai arba pusantros.
  13. 13. Po nurodyto laiko, ledai bus šiek tiek sustingę, todėl užpiltas karamelės padažas ir sudėti riešutų "neįkris" į ledus. Ant ledų viršaus išdėliojame žemės riešutus, apšlakstome juos karamelės padažu ir dedame į šaldymo kamerą visai nakčiai. Jeigu karamelės padažą esate pasigaminę iš anksčiau, šiek tiek jį pašildome, bet jokiu būdu nepilame, kol jis dar karštas, leidžiame atvėsti.
  14. 14. Kitą dieną, gaminame pyrago viršų: Šokoladą ištirpiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
  15. 15. Įdedame žemės riešutų sviestą, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome.
  16. 16. Išimame ledų pyragą iš šaldymo kameros iš užpilame šokoladą.
  17. 17. Įdedame į šaldymo kamerą dar maždaug 15 minučių.
  18. 18. Pyrago viršų galima papuošti žemės riešutais arba karamelės padažu. Prieš pjaustydami ledų pyragą, leidžiame jam pastovėti kambario temperatūroje maždaug 10 minučių. Skanaus!
  19. 19. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną snickers ledų pyragą receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  20. 20. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.


Aistė

Tikrai tobulas, nėra ką daugiau ir pridurti. Galėčiau valgyti kiekvieną dieną, jei tik nebūtų tiek kaloringas. :D
Atsakyti