Nekeptas maskarponės sūrio pyragas su braškėmis ir baltu šokoladu

2024-04-05 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas maskarponės sūrio pyragas su braškėmis ir baltu šokoladu
Įvairiausi varškės pyragai visada būdavo tarp mano favoritų, o šis - su maskarpone, braškėmis, baltu šokoladu ir sausainių pagrindu, apskritai pats mėgstamiausias. Nesunkiai pagaminamas, lengvai saldus, pagyvintas gaiviomis braškėmis. Vietoje braškių drąsiai galima naudoti ir šilauoges. Tikrai vertas Jūsų pačio didžiausio dėmesio, tad imkite receptą ir būtinai pasigaminkite jau šiandien. Labai rekomenduoju! :)

Gaminant buvo naudojama 23 centimetrų apvali forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • trapios tešlos sausainiai: 180 gramų (gaminu su airiško kremo skonio "Selga")
    • sviestas: 60 gramų
    • maskarponė: 500 gramų
    • varškė: ~180-200 gramų
    • braškės: 500 gramų (trečdalį pasilikite papuošimui; tinka ir šilauogės)
    • baltas šokoladas: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių smulkintuvu sausainius susmulkiname iki trupinių. Supilame į dubenį.
  2. 2. Tuomet puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, jį supilame ant sausainių trupinių bei ranka viską gerai išmaišome, kad visi trupiniai būtų sudrėkę nuo sviesto.
  3. Reklama
  4. 3. Tada formą ištieskite su kepimo popieriumi, suberkite sausainių trupinius bei suspauskite - turi gautis lygus pyrago pagrindas. Dėkite į šaldytuvą.
  5. 4. Ant verdančio puodo su vandeniu dėkite lėkštę su šokoladu bei pamaišydami ištirpinkite šokoladą.
  6. 5. Dubenyje gerai sumaišykite maskarponę su išlydytu šokoladu.
  7. 6. Po to gerai nuplaukite bei nusausinkite braškes (labai tinka ir šilauogės), nuimkite kotelius. Du trečdalius turimų braškių pasmulkinkite (idealiausia gaminti iš mažesnių arba vidutinio dydžio braškių, kad pakaktų padalinti pusiau ar į tris dalis).
  8. 7. Paskui susmulkintas braškes atsargiai įmaišykite į maskarponės masę arba ant sausainių pagrindo dėkite varškės ir braškių masę.
  9. 8. Galiausiai ant pyrago viršaus išdėliokite pusiau perpjautas likusias braškes.
  10. 9. Kurį laiką palaikyti šaldytuve.
  11. 10. Pjaustykite ir lepinkitės!

Greta Gaponovienė

Nerealus tortas. Gaminau jį jau ne kartą. Absoliučiai visiems patiko 😉👍
Atsakyti

Jolanta

Sveiki. O kada ir kur reikia dėti varškę?

Milda

Tortas gavosi laaaabai saldus ir riebus. Gal dėti mažiau šokolado reikia, bet ir i maskarpone kažko reikia įdėti, kad nesigautų tokia riebi masė.
Atsakyti
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)
Figų ir migdolų pyragas
(2)
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)