Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis

2022-02-02 Autorius Skanūs kąsneliai

Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Tai labai gardus dzūkiškas šimtalapis, pagal Loretos receptą, kuris gaunasi su nuostabia traškia plutele ir daug aguonų. 

Gaminant jį naudosime gana daug sviesto, kuris čia yra svarbiausias ingredientas ir suteikia tobulumo jausmą! 

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: ~350 gramų
    • žalios mielės: 15 gramų
    • šiltas pienas: 160 mililitrų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 20 gramų
    Įdarui:
    • aguonos: 150 gramų
    • sviestas: 300 gramų
    • cukrus: 280 gramų
    • vanilinis cukrus: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles išsukame su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi.
  2. 2. Tada suberiame visus likusius produktus ir minkome, kol tešla tampa labai elastinga ir tampri. Miltų dedame tik tiek kol tešla nebekimba prie rankų.
  3. Reklama
  4. 3. Minkome maždaug 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus šimtalapio tešla, tuo lengviau po to bus plonai iškočioti lakštus.
  5. 4. Tešlą paliekame pakilti.
  6. 5. Įdarui aguonas nuplikome verdančiu vandeniu ir nuvarviname sietelyje. Tada permalame mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.
  7. 6. Sviestą išlydome ant labai silpnos kaitros ir leidžiame pravėsti.
  8. 7. Pakilusią tešlą padaliname į šešis kamuoliukus, pridengus paliekame maždaug 20 minučių šiltai pastovėti.
  9. 8. Po to ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočiojame.
  10. plonai iškočiota tešla šimtalapiui
  11. 9. Tešla privalo būti tokia plona, kad per ją matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampome.
  12. šimtalapio tešla
  13. 10. Lakštą užtepame gausiai sviestu, apiberiame dalimi cukraus. Sviesto ir cukraus privalo užtekti visiems 6 lapams.
  14. 11. Kočiojame sekantį lakštą, klojame ant pirmojo ir vėl aptepame sviestu ir beriame cukrų.
  15. šimtalapio lakštas su sviestu ir cukrumi
  16. 12. Ant paskutiniojo lakšto sutepame sviestą (pasiliekame šlakelį aptepti paviršiui), suberiame likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudedame aguonas.
  17. šimtalapis su aguonomis
  18. 13. Susukame į vyniotinį ir perkeliame į kepimo formą. Leidžiame maždaug 20 minučių pastovėti šiltai.
  19. 14. Po to aptepame paviršių sviestu.
  20. apteptas šimtalapis sviestu
  21. 15. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje valandą. Kai paviršius apskrunda, uždengiame kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo ganėtinai greitai, po 10 minučių jau turėjau pridengti.
  22. 16. Iškepto šimtalapio neišimame iš kepimo formos, o paliekame joje visiškai atvėsti, idealiausia per visą naktį.
  23. Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
  24. 17. Galiausiai patiekiame supjaustę nedideliais gabaliukais. Lepinamės!
  25. dzūkiškas šimtalapis
Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis

Irena

Šimtalapį kaip ir Napaleoną galiu tik valgyti, tai nuostabūs skanėstai. Tačiau kai juos išsikepiau pati valgant nebuvo jokio žavesio.
Atsakyti
Šokoladinė cukinijų duona
(3)
Lengvas braunio ir sūrio pyragas
(1)