Kondensuoto pieno ir graikiško jogurto pyragas - keksas su aliejumi

2023-06-06 Autorius WorldRecipes.lt

Kondensuoto pieno ir graikiško jogurto pyragas - keksas su aliejumi
Man taip patiko šis kondensuoto pieno ir graikiško jogurto pyragas - keksas, kad nuo šiol tikriausiai jį kepsiu bent kartą per savaitę. Kepčiau ir dažniau, bet reikia prižiūrėti ir savo linijas. :)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3 (L dydžio)
    • graikiškas jogurtas: 125 gramų
    • kondensuotas pienas: 190 gramų
    • cukrus: 130 gramų
    • naminė vanilės esencija: 2 šaukštų (gaminuosi pagal šį receptą)
    • saulėgrąžų aliejus: 50 gramų
    • tarkuota citrinos žievelė: 1 šaukšto su kaupu (tik geltonoji dalis)
    • miltai: 270 gramų
    • kepimo milteliai: 16 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Per tą laiką, kol kaista, paruošiame tešlą.
  2. 2. Dideliame dubenyje įmušame kiaušinius ir išplakame. Į juos supilame graikišką jogurtą, kondensuotą pieną ir naminę vanilės esenciją, aliejų, suberiame cukrų ir viską gerai suplakame.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į skystą tešlą suberiame nutarkuotą citrinos žievelę ir šaukšto pagalba įmaišome.
  5. 4. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir persijojame.
  6. 5. Po truputį beriame miltus ir plakame tol, kol gausime vientisą tešlą.
  7. 6. Patepame pailgą kekso formą riebalais ir pabarstome miltais. Aš pati naudojau 11x23 centimetrų dydžio emaliuotą formą. Jos galima ir visai niekuo netepti, nes ir taip neprilimpa.
  8. 7. Kepame maždaug 50-60 minučių vidurinėje lentynoje, pirmiausia karštis tik iš apačios. Po 30 minučių įjungiame karštį iš viršaus ir apačios. Kepimo laikas gali būti ir kitoks, nes labai priklausys nuo orkaitės. Svarbiausia, kad įkišus medinį iešmelį, ištraukus jis liktų sausas. Tai reiškia, kad pyragas jau paruoštas.
  9. 8. Paliekame keksą maždaug 10 minučių išjungtoje pravertoje orkaitėje.
  10. 9. Po to išimame pyragą, ir paliekame atvėsti ant grotelių. Lepinamės!
  11. 10. Patarimas: Jeigu kekso viršus pradeda degti, uždengiame su aliuminio folija ir baigiame kepti pyragą. Likus kelioms minutėms atidengiame, kad viršus baigtų gražiai apskrusti ir būtų traškus.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Ilona

Labai skaniai pavyko. Tikrai gaminsiu dar ne kartą!
Atsakyti
Kondensuoto pieno ir graikiško jogurto pyragas - keksas su aliejumi