Burnoje tirpstantis saldus morkų pyragas su sviestu

2023-05-18 Autorius WorldRecipes.lt

Burnoje tirpstantis saldus morkų pyragas su sviestu
Morkos itin tinka ne tik įvairiuose patiekaluose, bet ir desertuose, pyraguose ar tortuose. Ypatingai morkų pyragai man pačiai savo skoniu primena vaikystę, rudenį ir močiutę. Jie visada būna saldūs ir tirpstantys burnoje.

Kai pasakau draugams, kad iškepiau morkų pyragą, visi labai nustemba. Jie negali patikėti, kad daržovių naudojimas pyragui yra visiškai įprastas ir natūralus dalykas. Bet paragavę pyrago, jie greitai pakeičia nuomonę. Kaip ir visada kartoju - privalu išmėginti naujus patiekalus, kurie Jums gali labai patikti. Tad imkite receptą ir pradėkite gamybą jau dabar!

Ingredientai

    • morkos: 300 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • miltai: 360 gramų
    • miltelinis cukrus: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplautas morkas smulkiai sutarkuojame bei sumaišome su cukrumi. Palaukiame, kol cukrus ištirps.
  2. 2. Tuomet išplaktus kiaušinius sumaišome su lydytu sviestu, kepimo miltelius - su persijotais miltais.
  3. Reklama
  4. 3. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase ir morkomis.
  5. 4. Tada viską supilame į paruoštą kepimo indą.
  6. 5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  7. 6. Atvėsusį pyragą gausiai apibarstome milteliniu cukrumi.
  8. 7. Patiekiame ir mėgaujamės!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.
Burnoje tirpstantis saldus morkų pyragas su sviestu
Burnoje tirpstantis saldus morkų pyragas su sviestu

Kotryna

Tikrai labai skanus. O ir paprastas paruošti. Dedu didelį pliusą!
Atsakyti

Danute Raistine

Būtinai bandysiu kepti
Atsakyti

Aldona

Nuostabu,: sveikatai naudingas, greitai pagaminamas.
Atsakyti

Dalia

Pyragas puikiai atrodo, ačiū. Būtinai bandysiu
Atsakyti

Lina

Kepu kažką panašaus tik dar dedu maltų sūdytų riešutų ir citrinos sulčių. Šitas receptas gal ir geras, bet ar nebus labai saldus be jokios rūgštelės, kada morkos ir taip iš savęs saldžios?
Atsakyti