Rabarbarų ir braškių pyragas

2018-05-24 Autorius WorldRecipes.lt

Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių sezonui prasidėjus, tiesiog privalu išsikepti labai skanų, nesunkiai paruošiamą pyragą. Rabarbarų rūgštelė ir braškių aromatas garantuotai visiems tiems, kurie mėgsta ne per saldžius desertus. Man tai vienas tokių pyragų, kuriuos drąsiai galėčiau kepti visus metus, tik gaila, kad nei braškių, nei juo labiau rabarbarų sezonas tiek ilgai netrunka. Prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio jis nuostabus. Pirštelius galima apsilaižyti bevalgant. Kai mano draugės jo paragavo, visos paprašė recepto! Tad dabar dalinuosi juo ir su jumis visais. :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 250 gramų
    • sviestas: 180 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • šaltas vanduo: 75 mililitrų
    Įdarui:
    • pjaustyti rabarbarai: 3 stiklinių
    • pjaustytos braškės: 200 gramų
    • cukrus: pagal skonį (naudojau 5 valgomuosius šaukštus)
    • miltai: 3 arbatinių šaukštelių
    • lydytas sviestas: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus beriame į dubenį. Į tą patį dubenį beriame kubeliais supjaustytą sviestą. Sutriname sviestą bei miltus tarp pirštų, kol neliks stambių sviesto gumuliukų.
  2. 2. Tada beriame cukrų, druską, pilame vandenį bei išminkome vientisą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Tešlą padaliname į dvi dalis, vieną didesnę pyrago pagrindui bei vieną mažesnę pyrago juostelėms.
  3. Reklama
  4. 3. Padalintą tešlą dedame į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
  5. 4. Tuo tarpu, kol tešla šąla pagaminame įdarą. Supjaustome rabarbarus kubelias, braškes į 4 dalis, viską beriame į dubenį. Užpilame su cukrumi, miltais, tirpintu sviestu bei viską išmaišome.
  6. 5. Kai jau tešla sušals ant stalo paviršiaus beriame miltus bei iškočiojame pyrago pagrindą. Jį dedame į kepimo formą, dailiai išlyginame kraštus. Į vidų suberiame įdarą.
  7. 6. Po to imame mažesnį tešlos kamuoliuką, jį iškočiojame bei supjaustome juostelėmis, papuošiame pyrago viršų.
  8. 7. Kiaušinio plakiniu aptepame pyragą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame! Labai gardu valgyti su ledais.;)
Morkų pyragas su migdolų miltais, be gliuteno
(1)