Drėgnas morkų pyragas be kvietinių miltų

2024-11-01 Autorius mitybosdienorastis

Drėgnas morkų pyragas be kvietinių miltų
Drėgnas morkų pyragas be kvietinių miltų - šis morkų pyragas pasižymi švelniu saldumu ir prieskonių aromatu, papildytu riešutų sviesto kremine tekstūra. Sviesto, kiaušinių ir agavų sirupo mišinys, permaišytas su smulkiai tarkuotomis morkomis, sukuria sodrų ir minkštą pagrindą. Avinžirnių miltai suteikia pyragui malonų riešutinį atspalvį, o cinamonas išryškina prieskonių šilumą. Iškeptas ir visiškai atvėsintas pyragas padengiamas lengvai saldžiu kreminio sūrio sluoksniu, kuris suteikia subtilų kontrastą. Papuoštas šviežiomis avietėmis ir juodaisiais serbentais, šis pyragas tampa ne tik skoniu, bet ir vaizdu patrauklus desertas.

Redaktorės Vaidos komentaras
- puikus desertas tiek kasdienai, tiek svečius vaišinti. Gardus pasirinkimas tiems, kurie nevartoja kvietinių miltų. Į pyragą galima įmaišyti kapotų graikinių riešutų, labai tiks su morkomis. 

Ingredientai

    • Sviestas: 70 g (kambario temperatūros)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Agavų sirupas: 3 valg. š. (ar kitas saldiklis)
    • Morkos: 2 vnt. (smulkiai tarkuotos)
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Cnamonas: 0.5 arb. š.
    • Anakardžių riešutų sviestas: 1 valg. š.
    • Avinžirnių miltai: 70 g
    Kremui ir papuošimui:
    • Kreminis sūris: 100 g
    • Cukraus pudra: 2 valg. š.
    • Avietės: saujelė
    • Šaldyti juodieji serbentai: saujelė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Garų vonelėje išlydyti sviestą ir jį šiek tiek atvėsinti.
  2. 2. Prie sviesto mušti kiaušinius, supilti agavų sirupą, sudėti riešutų sviestą ir viską gerai išmaišyti.
  3. 3. Morkas smulkiai sutarkuoti ir suberti į paruoštą masę. Permaišyti.
  4. 4. suberiame smulkiai tarkuotas morkas, permaišome, dedame kepimo miltelius, cinamoną ir avinžirnių miltus, išmaišome ir supilame į kepimo formą
  5. 5. Į tą patį dubenį suberti avinžirnių miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Užmaišyti tešlą.
  6. 6. Pasirinktą kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą masę.
  7. 7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 35 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
  8. 8. Glajui kreminį sūrį gerai išmaišyti su cukraus pudra ir aptepti pyrago viršų.
  9. 9. Papuošti avietėmis ir juodaisiais serbentais.
  10. 10. Pjaustyti ir skanauti!
Drėgnas morkų pyragas be kvietinių miltų
Recepto autorius mitybosdienorastis
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)
Kakavinis varškės pyragas "Rusiškas plėšytas"
(2)