Drėgnas morkų pyragas be kvietinių miltų - šis morkų pyragas pasižymi švelniu saldumu ir prieskonių aromatu, papildytu riešutų sviesto kremine tekstūra. Sviesto, kiaušinių ir agavų sirupo mišinys, permaišytas su smulkiai tarkuotomis morkomis, sukuria sodrų ir minkštą pagrindą. Avinžirnių miltai suteikia pyragui malonų riešutinį atspalvį, o cinamonas išryškina prieskonių šilumą. Iškeptas ir visiškai atvėsintas pyragas padengiamas lengvai saldžiu kreminio sūrio sluoksniu, kuris suteikia subtilų kontrastą. Papuoštas šviežiomis avietėmis ir juodaisiais serbentais, šis pyragas tampa ne tik skoniu, bet ir vaizdu patrauklus desertas.
Redaktorės Vaidos komentaras - puikus desertas tiek kasdienai, tiek svečius vaišinti. Gardus pasirinkimas tiems, kurie nevartoja kvietinių miltų. Į pyragą galima įmaišyti kapotų graikinių riešutų, labai tiks su morkomis.