Morkų pyragas su migdolų miltais, be gliuteno

2023-06-17 Autorius Arūnė - Arūnės trupiniai

Morkų pyragas su migdolų miltais, be gliuteno
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skaniu morkų pyragu su migdolais, be jokio gliuteno. Aš jį gaminu su dviem skirtingais kremais. Abu man jie vienodai patinka, tad kartais gaminu vienaip, kartais gaminu kitaip. Tad šiandien pasidalinsiu jiems abiem, gausite išmėginti abu ir nuspręsti, kuris Jums labiau priimtinas ir su kuriuo norite gaminti dažniau.

Taip pat aš į šį pyragą dedu razinų, nes jos man čia labai tinka, tačiau vyras tada nevalgo, nes jam visiškai netinka. Kartais tenka gaminti vien dėl jų, būtent vyro pageidavimu. Tad jei nesate didžiulis razinų fanas, galite jų visai nedėti. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • skystas kokosų aliejus: 0,5 puodelio
    • migdolų miltai: 3 puodelių
    • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas kardamonas, cinamonas, imbieras: po 1 arbatinį šaukštelį
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • maistinė soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 5 didelių
    • tamsiai rudas cukrus: 1 puodelio (+ ketvirtadalio puodelio)
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • morkos: 285 gramų
    • kokosų drožlės: trijų ketvirtadalių puodelio
    • susmulkinti graikiniai riešutai: trijų ketvirtadalių puodelio
    • "auksinės" razinos: 0,5 puodelio (jei nemėgstate, galite nedėti)
    Kremui (1-am variantui):
    • kreminis sūris: 230 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 0,5 puodelio
    • cukrus: 1,25 puodelio
    • graikiškas jogurtas: trečdalio puodelio
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio (jeigu kreminis sūris sūdytas, druskos nebededame)
    Kremui (2-am variantui): 
    • maskarponė: 250 gramų
    • riebi plakamoji grietinėlė: 150 mililitrų
    • cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
    Pasirinktinai:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausi morkas sutarkuokite burokinės tarkos (geriausia smulkesne) ir rankomis išspauskite morkų sultis - imkite po vieną saują morkų ir suspaudę į kumštį spauskite. Sulčių šiame pyrage mums nereikės.
  2. 2. Tada sumaišykite tešlai skirtus sausus ingredientus: migdolų miltus, druską, prieskonius, kepimo miltelius ir sodą.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė padidėja apie tris kartus (maždaug 5-7 minutes), supilkite vanilės esenciją ir išplakite ir po truputį, plakant pilkite miltus.
  5. 4. Sumaišykite nuspaustas morkas, kokoso drožles, susmulkintus graikinius riešutus, razinas ir po truputį, maišydami, sudėkite į kiaušinių ir miltų masę.
  6. 5. Paruoškite kepimo formas: Ištepkite kokoso aliejumi ir pabarstykite migdolų miltais. Kepimo formų reiks tiek, kiek darysite sluoksnių, nes gražiai perpjauti nepavyks, nes "blynai" gausis drėgni ir su riešutų gabaliukais, kurie neleidžia gražiai perpjauti. Standartiškai reikia 2-3 apvalių 20 centimetrų dydžio formų. Aš šį kartą kepiau keturis - 18 centimetrų ir gavosi idealus "blyno" aukštis.
  7. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagelsta ir į centrą įkištas medinis pagaliukas, ištraukus, bus sausas - maždaug 30-35 minutes.
  8. 7. Pyrago blynai privalo visiškai atvėsti. Galite juos išsikepti ir prieš kelias dienas.
  9. 8. Gaminkite kremą - 1 variantas: Išsukite kreminį sūrį, atskirai išsukite sviestą, sudėkite kartu ir plakdami sudėkite kitus produktus ir gerai išplakite. Gali pasirodyti skystoka, bet palaikius šaldytuve sutirštėja.
  10. 9. Gaminkite kremą - 2 variantas: Išsukite maskarponę, išplakite grietinėlę (ne iki pilno standumo), sudėkite kartu, po truputį dėdami cukrų, plakite kol gausis purus vientisas kremas. Neperplakame iki sviesto. Man itin tinka apelsinas, tad įdedu tarkuotos apelsino žievelės - maždaug vieną arbatinį šaukštelį.
  11. 10. "Blynus" pertepkite kremu. Man itin tinka karamelė, tad vieną sluoksnį ruošiu iš karamelės. Karamelės įprastai negaminu, ją perku pagamintą.
  12. 11. Dekoruojame jums labiausiai patinkančiais produktais: apelsinų cukatais, kokoso drožlėmis, riešutais ar panašiai.
  13. 12. "Surinktą" pyragą laikome šaldytuve, kad sustingtų kremas. Skanaus!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.
Kriaušių pyragas su migdolais
(3)
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)