Toks sūrio pyragas su karamele ir imbierinių sausainių pagrindu yra subtilaus skonio, šventiškas. Tokie sūrio pyragai man asmeniškai yra vieni iš pačių mėgstamiausių mano desertų. O viskas kas su karamele - apskritai tobula! Žinau, kad daugybei žmonių labai baisu patiems pasigaminti savo naminį karamelinį padažą. Aš jį gaminau daug paprasčiau - ruošiau su ruduoju cukrumi. Todėl jo gamyba tikrai paprasta.
Kokius ingredientus naudojau?
Pagrindui pagaminti panaudojau "Selgos" imbierinius sausainius. Jie suteikia ryškų skonį sūrio pyragui. Į įdarą tradiciškai dedu kreminio sūrio "Philadelphia" ir riebios grietinės. Taip pat naudojau rudąjį cukrų, kuris suteikia šiek tiek karamelinį skonį.
Kaip kepti sūrio pyragą vandens garų vonelėje?
Sūrio pyragus aš kepu kartu su vandens vonele. Šis procesas tikrai labai paprastas! Pyrago kepimo formos apačią apvyniojame folija. Į kepimo skardą pripilame karšto vandens ir įdedame į orkaitės apačią. Pyragą kepame orkaitės viduryje.
Vandens vonelė užgarantuoja, kad sūrio pyragas kepant nesuskils. Kitu atveju, ganėtinai didelė tikimybė, kad valgysite praskilusį pyragą.
Rudojo cukraus karamelės gaminimas:
Jam paruošti reikės sviesto, rudojo cukraus ir riebios grietinėlės. Pastaroji privalo būti kambario temperatūros. Karamelę gaminame labai atsargiai, nes masė gali pradėti taškytis.
Šaldytuve karamelė pasidarys tiršta, o kambario temperatūroje ji taps kiek skystesnė.
Video, kuriame galima matyti, kaip reikia ruošti šią karamelę galėsite rasti recepto pabaigoje.
Reklama
Kaip patiekiamas sūrio pyragas su karamele?
Man pačiai asmeniškai karamelinis padažas yra itin saldus. Todėl priėmiau sprendimą jį dėti tik ant kraštų. Taip pat prieš patiekimą karamele apšlakstyti jau atpjautą sūrio pyrago gabaliuką.
Taip pat sūrio pyrago viršų galite puošti naudojant konditerinį maišelį.
Jei norisi, kad karamelinis padažas būtų skystas, tuomet jį galite pakaitinti keptuvėje. Taip pat galite palaikyti kambario temperatūroje.
Pyragą papuošiau su karameliniais kukurūzų spragėsiais. Jų ganėtinai lengvai galite rasti didesniuose prekybos centruose.
Keletas patarimų:
- Visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
- Svarbiausia neperplakti sūrio pyrago. Naudojau tik paprastą šluotelę ir mentelę.
- Iškepusio sūrio pyrago vidurys turi būti minkštas - jį pajudinus, viršus gali šiek tiek drebėti. Šonai jau turėtų būti sukietėję.
- Geriausiai šio sūrio pyrago skonis atsiskleis po kelių dienų.