Labai drėgnas aguonų pyragas su grietinėle ir riešutais

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Labai drėgnas aguonų pyragas su grietinėle ir riešutais
Šis aguonų pyragas itin skanus, bet man susidarė toks įspūdis buvo tarsi valgytum bandelės arba kokio deserto įdarą. :) Ta prasme, labai drėgnas, saldus, sotus desertas, kad net atrodo pasigendi kokio biskvito sluoksnelio apačioje... Aš jį supjausčiau mažais kvadratėliais, tarsi saldainius, labai tiko ir patiko prie juodos stiprios kavos puodelio. Tikrai bus ruošiamas ir ateityje!

Aš pirmam pabandymui gaminti ruošiau iš pusės normos ir surašiau kiek visko naudojau. Galiu patikinti, kad drąsiai jas galite padvigubinti, nes pyragas bus tikrai greitai suvalgytas.

Ingredientai

    • aguonų: 75 gramų
    • kiaušinių: 2
    • cukraus: 100 gramų (+ 125 gramų)
    • džiūvėsių: 50 gramų
    • riebios grietinėlės: 225 gramų
    • migdolų drožlių arba smulkintų riešutų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį.
  2. 2. Kitą dieną į sietelį įklokite marlės ir gerai nuvarvinkite aguonas.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kelis kartus permalkite mėsmale arba sutrinkite maisto smulkintuvu.
  5. 4. Kiaušinių trynius išplakite iki baltumo su 100 gramų cukraus ir įmaišykite į aguonas.
  6. 5. Suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą gerai išmaišykite.
  7. 6. Baltymus išplakite iki putų (jos neturi būti labai standžios, nes bus sunku įmaišyti) ir atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
  8. 7. Pasiruoštą masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
  9. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
  10. 9. Prieš pyragui bebaigiant kepti, pasiruoškite glaistą. Į didelį puodą supilkite grietinėlę ir suberkite likusį cukrų. Maišydami virinkite maždaug 15-20 minučių, kol masė pasidarys panaši į kondensuotą pieną.
  11. 10. Iškepusį, dar šiltą pyragą išverskite ant padėklo, subadykite mediniu iešmeliu ir sulaistykite grietinėlės kremu. Supylus maždaug pusę grietinėlės, ji nustos gertis.
  12. 11. Likusią jos dalį dar šiek tiek pavirinkite, kol ims gelsvėti. Tada supilkite ant pyrago viršaus ir išlyginkite.
  13. 12. Viršų apibarstykite migdolų drožlėmis arba smulkintais riešutais. Skanaukite!
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)
Pyragas "Rabarbarai pusnyse"
(4)