Drėgnas ir saldus kakavinis kolos pyragas su glajumi

2024-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Drėgnas ir saldus kakavinis kolos pyragas su glajumi
Šis pyragas gaunasi drėgnas, saldus bei tikrai labai gardus. Seniai norėjau išbandyti tokį receptą su kola (coca cola) ir zefyrais. Štai ir atėjo ta diena, kas paragavo visi norėjo dar.

Man pačiai glajaus gavosi kiek per daug, tai perdėjau pyragą į lėkštę, užpyliau visą glajų ir taip tas, kuris buvo ant viršaus, gražiai sustingo, o tas, kuris pateko po pyragu, pyragą suminkštino. Kas man tikrai labai patiko. Na, bet galite glajumi padengti ir vien tik pyrago viršų. Čia jau kaip kiekvienam norisi. Vis vien gaunasi tikrai labai skaniai. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 2 stiklinių
    • zefyrai: 100 gramų
    • cukrus: 100-200 gramų (priklausomai kiek smaližiai esate)
    • sviestas: 200 gramų
    • kakava: 2 šaukštelių
    • coca cola: 1 stiklinės (normalios, netinka nei light nei zero)
    • rūgpienis: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • soda: 1 šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    Glajui:
    • sviestas: 2 šaukštų
    • kakava: 2 šaukštelių
    • coca-cola: 0,5 stiklinės
    • cukraus pudra: 2 stiklinių
    • kapoti riešutai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą, supilkite kolą, kakavą ir pakaitinkite iki užvirimo. Palikite atvėsti.
  2. 2. Tuomet supilkite rūgpienį, išplaktus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų miltus ir sodą. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite susmulkintus zefyrus.
  3. Reklama
  4. 3. Masę supilkite į riebalais išteptą formą bei kepkite maždaug 60 minučių.
  5. 4. Glajus: Sviestą, kakavą bei kolą kaitinkite keptuvėje, kol užvirs.
  6. 5. Tuomet dėkite cukraus puodrą bei riešutus.
  7. 6. Glajų pilkite ant iškepusio pyrago, palikite atvėsti. Lepinkitės!
  8. 7. Pastebėjimas:
  9. 8.
Drėgnas ir saldus kakavinis kolos pyragas su glajumi
Kreminio sūrio pyragas su mėlynėmis
(4)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)