Nektarinų pyragas su vaniliniu užpilu

2024-02-29 Autorius WorldRecipes.lt

Nektarinų pyragas su vaniliniu užpilu
Šiandien noriu Jums parodyti savo visiškai naują atradimą - be galo skanų nektarinų pyragą su vaniliniu užpilu. Iki šiol tikrai tikrai nebuvau gaminusi nieko panašaus ir galiu pasakyti, kad rezultatas labai patiko. Jau gaminau pagal šį receptą tris kartus ir visus kartus buvo suvalgytas iškart. Vyras net pareiškė, kad jau laikas iškart kepti du pyragus, nes vieno neužtenka. O tai jau yra didžiulis pagyrimas. Tad galiu Jums drąsiai pasakyti - mėginkite ir nenusivilsite. Einame prie recepto! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • 30% riebumo grietinė: 120 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 3 (dideli)
    • vanilinis cukrus
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    Užpilui:
    • sviestas: 70 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilės esencija
    Viršui:
    • nektarinai: 3
    • mėlynės: 1 saujos
    • migdolų plokštelės
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet nedideliame puode paruoškite užpilą pyrago viršui: sviestą, cukrų, pieną ir vanilę kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps, masė bus vienalytė. Palikite šiltai.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlai grietinę išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, po vieną muškite kiaušinius vis plakdamos.
  5. 4. Po to dalimis suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  6. 5. Tešlą supilkite į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus nektarinus ir užberkite mėlynių.
  7. 6. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių.
  8. 7. Paskui išimkite iš orkaitės, ant viršaus užpilkite paruoštą vanilinį užpilą ir dar kartą dėkite į orkaitę.
  9. 8. Kepkite maždaug 30-35 minutes. Iškepusį pyragą palikite pradarytoje orkaitėje 10-15 minučių, po to apibarstykite migdolais bei cukraus pudra.
  10. 9. Pjaustykite ir lepinkitės!
Nektarinų pyragas su vaniliniu užpilu