Protingiausias ir skaniausias pyragas

2019-09-23 Autorius Virtuvės frontas

Protingiausias ir skaniausias pyragas
Šio pyrago visas originalumas yra tame, kad į orkaitę reikia dėti skystą tešlą. Bet pačiame kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas pats išsisluoksniuoja ir gaunasi fantastiškas pyragais su švelniu kremo įdaru.

Ingredientai

    • kiaušinių: 4
    • kvietinių miltų: 115 gramų
    • vandens: 1 stiklinės
    • šilto pieno: 2 stiklinių
    • sviesto: 125 gramų
    • cukraus: 1 stiklinės
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atsargiai atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus dedame į sausą švarų indą, kur nėra nė lašo riebalų, drėgmės bei kiaušinių trynių.
  2. 2. Tuomet įberiame žiupsnelį druskos ir suplakame baltymus mikseriu į stabilias putas. Sviestą ištirpiname (kokiu tik norisi pasirinktu būdu) ir šiek tiek atvėsiname. Kiaušinių trynius dedame į tuščią dubenį. Dedame cukrų ir supilame vandenį.
  3. Reklama
  4. 3. Suplakame mikseriu kol pabals. Į trynių masę supilame tirpintą sviestą ir permaišome viską iki vientisos masės.
  5. 4. Paskui į tą patį dubenį pilame pieną, beriame miltus ir permaišome tešlą iki vientisos masės.
  6. 5. Labai atsargiai įmaišome į tešlą plaktus baltymus.
  7. 6. Tada paruošiame kepimo formą, sutepame ją sviestu bei pabarstome miltais. Supilame į formą paruoštą tešlą. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir "pašauname" į ją formą su tešla maždaug 60 minučių.
  8. 7. Iškeptą protingą ir skanų pyragą atvėsiname, pabarstome cukraus pudra ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Patiekiame prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio ir lepinamės!

Jolanta Sabaliauskaite

Neteko kepti pagal sita recepta,bet kazkaip atrodo,kad skysciu per daug palyginus su miltu kiekiu.
Atsakyti

Onute

Aš ir taip manau.

Austeja

Viskas gavosi super! Receptas puikus!
Atsakyti

Nomeda

Su mielem sausom gerai iseina
Atsakyti

jore

Reikia tiksliai laikytis proporcijų ir gavosi labai skanus, kepiau kelis kartus ir visada pavyko.
Atsakyti

Jūratė Vainilavičienė

Kokio dydžio kepimo formoje kepėte?

Janina

Kažkaip labai mažai miltu dedasi
Atsakyti

Joana

Gavosi kažkoks kaip guminis.
Atsakyti

Zita

Kažkas su juo netaip.Dėjau dar kepimo miltelių, bet sukrito vistiek.Skonis nesužavėjo
Atsakyti

undefinedstasė

Tai neišbaigtas receptas dar reikia dėti krakmolo tie kiek miltų ir kepimo miltelių šaukštely
Atsakyti

Lina

Rašo viduj kremas, o iš ko, gaminimo eigoj apie kremą nieko
Atsakyti

Janē

Kai parašo, atrodo viskas gražu ir puiku, kai pradedi daryt, nieko gero.Netikiu šitais patarimais.
Atsakyti

Ula

Radau šio pyrago receptą rusiškame puslapyje, foto ta pati, tik sudėtyje dar yra 115 g krakmolo ir kepimo milteliai.
Atsakyti

Ruta Pulkaunikaite

Protingas pyragas uztat niekam nesigauna
Atsakyti

Elena

nesigavo ,kai is orkaites istraukiau ir sukrito ,o viduje labai slapias , man atrodo kad miltu labai mazas kiekis.
Atsakyti

angele

kažkokia nesamonė, bet vistiek bandysiu
Atsakyti

DANUTĖ

KEPIAU.NIEKO GERO.KAIP STORAS SALDUS AMLETAS.NUSIVYLIAU.DAUGIAU TOKIO NEKEPSIU.
Atsakyti

Nepavyko

Ką tik kepiau...sukrito..galvoju per daug drėgmės jame
Atsakyti

Lina

Kazkaip labai jau daug skysčio ir, svarbiausia- nėra kepimo miltelių. Nesitiki, kad pavyktų ir dar toks, koks nuotraukoje....
Atsakyti

Elena

Kepiau pavyko,labai skanus, tik aš vietoj obuolių dėjau džiovintas spanguoles
Atsakyti

Zita

Prie ko čia obuoliai ir spanguoles

undefined

O kur jus čia radot obuolius? 🤣🤣🤣🤣

Austeja

Is kur tokiu atsirado?

Rūta Eidukienė

Savotiskas. Skonis primena labiau saldzia kiausiniene negu pyraga.
Atsakyti

Genutė Verksnytė - Juronienė

dar tik bandysiu
Atsakyti

Aušra Aušrinė

Kepiau,gavosi skanus,tik plonas,sukrites.
Atsakyti

Aldona

Manyčiau reikia kepimo miltelių . Aš dėsiu

Birute Gaubiene

Bandysiu, paskui parašysiu
Atsakyti

Vida Petrenčuk

Kaip galima iškept pyragą,kada yra 3 stiklinės sysčių ir tik 115 gramų miltų,kepiau pagal receptūrą,gavosi storokas blynas su įdaru,kad nepavyks matėsi vos viską sumaišiau,skoni geras

Violeta Lembertiene

kepiau,pavyko
Atsakyti

Irena Barakauskiene

Gal kas kepėte pagal pateiktą receptą,norėčiau išgirsti atsiliepimų..
Atsakyti

V.p.

Man nepavyko, gavosi pliurzė

Tikrintoja

Originaliame recepte nurodyti 2 šauktai vandens ir 250 ml pieno. Nuotraukose vaizdas irgi ne toks įspūdingas. Kiek pakilęs gaminys, panašus į ploną 5cm plokštainį.
Atsakyti
Trupiniuotas rabarbarų pyragas
(1)
Šokoladainis su bananais
(15)