Tiramisu su graikišku jogurtu, maskarponės sūriu ir grietinėle

2024-04-09 Autorius WorldRecipes.lt

Tiramisu su graikišku jogurtu, maskarponės sūriu ir grietinėle
Kartais būna tokių dienų, kai lauki svečių ir nori juos pavaišinti kokiu nors skaniu ir gaiviu desertu. Tada į pagalbą ateina tiramisu su kremu iš maskarponės sūrio, graikiško jogurto ir grietinėlės, bei uogomis. Paruošimas gana paprastas, o galutinis skonis tiesiog tobulas. Gamintas jau ne kartą ir tikrai bus ruošiamas ateityje. Jeigu dar nemėginote gaminti pagal šį receptą, tai nieko daugiau nelaukite ir pradėkite jau dabar. Nuostabiu skoniu nenusivilsite!

Ingredientai

    • sausainiai "Damų piršteliai: 400 gramų
    • stipri, jau atvėsinta kava: 400 mililitrų
    • maskarkarponės sūris: 400 gramų
    • graikiškas jogurtas: 400 grmaų
    • grietinėlė: 300 mililitrų
    • cukraus pudra: ~80-100 gramų
    • kakava (deserto pabarstymui)
    • uogos: pagal skonį (jeigu norisi, nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia maskarponę, graikišką jogurtą, grietinėlę ir cukraus pudrą išsukite iki vientisos masės.
  2. 2. Tada sausainius merkite į kavą ir vienu sluoksniu dėliokite į indą, kuriame ruošite desertą.
  3. Reklama
  4. 3. Gausiai tepkite kremu. D4kite dar vieną sluoksnį sausainių, vėl kremas, vėl sausainių sluoksnis.
  5. 4. Užtepkite likusiu kremu.
  6. 5. Gausiai pabarstykite kakava.
  7. 6. Dėkite mažiausiai kelioms valandoms į šaldytuvą, idealiausia palikti per visą naktį.
  8. 7. Puoškite uogomis, pjaustykite ir skanaukite!
Kremas - "šlapia" bezė
(7)
Varškinė pynė su riešutais
(5)
Mielinės spurgos su džemu
(12)