Lipnučiai - Tailandietiški lipnūs juodi ryžiai su kokosų pienu ir mangais

2021-01-14 Autorius WorldRecipes.lt

Lipnučiai - Tailandietiški lipnūs juodi ryžiai su kokosų pienu ir mangais
Jeigu kada lankėtės Tailande ir neskanavote šio deserto, tai galiu užtikrintai teigti, kad tikrai labai daug praradote. Na gerai, labai neerzinsiu ir papasakosiu, kaip galima šį patiekalą pasigaminti savo virtuvėje. O kaip rezultatas gaminant namuose? Na mane tai asmeniškai tai labai nustebino, nesitikėjau, kad gausis šitaip gerai, nes skonis tikrai labai autentiškas. Tik vienas dalykas - aš tradicinius baltuosius ryžius pakeičiau į žymiai sveikesnius juoduosius, bet, manau, skonio tikrai pagerėjo, nes jį tik praturtinto.

Beje, įdomus faktas - šie ryžiai dar yra vadinami "uždraustaisiais ryžiais", nes senovės Kinijoje dėl ganėtinai mažo derliaus juos būdavo leidžiama valgyti TIK aukštuomenei. Taip pat, tai labai sveikas produktas, turintis itin gerą maistinę vertę ir plačiai naudojamas kinų medicinoje. Tad būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Einame prie recepto! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • juodi ryžiai: 200 gramų
    • kokosų pienas: 1 skardinės
    • vanduo: 400 mililitrų
    • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
    • druska: šiek tiek
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    Patiekimui:
    • mango vaisiai: 1 (arba pagal skonį)
    • sezamo sėklos: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu ir užmerkite mažiausiai 2 valandoms (užmerkus galite palikti ir per visą naktį).
  2. 2. Po to ryžius nukoškite, suvyniokite į rankšluosti arba marlę ir virkite ant garų maždaug 20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Puode pakaitinkite 200 mililitrų kokosų pieno su 3 valgomaisiais šaukštais cukraus ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
  5. 4. Išsigarinusius ryžius sumaišykite su kaitintu kokosų pienu, uždenkite ir leiskite pastovėti mažiausiai 20 minučių.
  6. 5. Puode pakaitinkite likusį kokosų pieną su 3 valgomaisiais šaukštais cukraus, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir kukurūzų krakmolu (krakmolą išmaišykite atskirame inde su keliais šaukštais kokosų pieno ir tik tuomet supilkite į bendrą puodą, kad nesusidarytų gumuliukai). Pavirkite maždaug 3 minutes maišydami, ant vidutinės kaitros, kol sutirštės.
  7. 6. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, kol paruduos (maždaug 5 minutes).
  8. 7. Ryžius patiekite apšlakstę šiltu kokosiniu padažu ir paskrudintomis sezamų sėklomis. Šalia išdėliokite mango gabaliukus. Skanaukite!
Struffoli - Itališkas desertas
(1)
Karamelinis tinginys pagal Beatą
(5)