Kai atradau šį naminių varškės sūrelių receptą, tai parduotuvėje jų daugiau nebeperku. Vaikai juos tiesiog dievina. :)
Ingredientai
varškė: 400 gramų (naudojama pusriebė kreminė)
sviestas: 100 gramų
medus: 3 valgomųjų šaukštų (arba kondensuotas pienas, rududu, klevų sirupas)
cukraus pudra: truputėlio
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
juodasis šokoladas: 1 plytelės (100 gramų)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išlydikite garuose šokoladą bei padengę juo formeles dėkite į kamerą, kad sustingtų. Formeles naudojome popierines.
2. Tuomet varškę sumaišykite su kambario temperatūros sviestu, medumi bei cukrumi. Masę dėkite į sustingusias formeles bei užliekite viršų šokoladu. Dėkite į šaldytuvą keletui valandų. Skanaukite!
3. Patarimas: Šokoladui ištirpinti: Statykite puodą su vandeniu ant ugnies bei ant puodo bliūdelį su šokoladu. Laukite kol šokoladas ištirps nuo garų kaitros.