Veganiški kokosiniai avinžirnių morengai

2024-08-26 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiški kokosiniai avinžirnių morengai
Šie veganiški kokosiniai avinžirnių morengai – tai lengvas ir gardus desertas, puikiai tinkantis tiems, kurie siekia sumažinti gyvūninių produktų vartojimą arba turi alergijų. Naudojant avinžirnių skystį, dažnai vadinamą „aquafaba“, šie morengai tampa itin lengvi ir purūs, be to, yra visiškai be kiaušinių. Kokoso drožlės suteikia subtilų tropinį skonį, o natūralus saldumas puikiai papildo švelnų tekstūrą. Šis desertas puikiai tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek ypatingoms progoms.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Cukrus: Galite naudoti kokosų cukrų arba datulių sirupą, tačiau tai pakeis morengų spalvą.
  • Kokoso drožlės: Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti smulkintų riešutų, tokių kaip migdolai ar anakardžiai.
  • Vanilinis cukrus: Jį galite keisti vanilės ekstraktu arba klevų sirupu, norėdami suteikti kitokį skonio profilį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Svarbu plakant „aquafaba“ įsitikinti, kad dubuo ir plakikliai yra visiškai švarūs ir sausi. Net nedidelis riebalų kiekis gali neleisti susidaryti tinkamoms putoms. Taip pat, neperplakite masės – tai gali sukelti morengų sutrūkinėjimą.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Avinžirnių skystis, arba „aquafaba“, yra mažai kalorijų turintis ingredientas, gaunamas iš avinžirnių. Jis beveik neturi riebalų, tačiau puikiai tinka sukurti lengvą morengų tekstūrą. Kokosas suteikia šiek tiek naudingų riebalų ir skaidulų. Viena šio recepto porcija turėtų būti laikoma saikingai, nes jame vis tiek yra nemažai cukraus.

Kalorijos

  • Iš viso: Apie 900 kcal
  • Porcijoje: Apie 45 kcal

Ingredientai

    • cukrus: 180 gramų
    • kokoso drožlės: 55 gramų
    • skystis nuo konservuotų avinžirnių: iš 1 skardinės (~150 mililitrų)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Avinžirnių skystį kruopščiai perkoškite per smulkų sietelį.
  2. 2. Pradėkite plakti, palaipsniui įberiant cukrų. Plakite, kol mišinys taps standžios putos ir cukrus visiškai ištirps.
  3. Reklama
  4. 3. Kai plakimas beveik baigtas, įberkite vanilinį cukrų. Atsargiai įmaišykite kokoso drožles.
  5. 4. Paruoštą masę šaukštu dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuodami nedideles vieno kąsnio porcijas.
  6. 5. Džiovinkite 100 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas, kol morengai lengvai nusiims nuo popieriaus.
  7. 6. Išdžiovintus morengus palikite atvėsti. Atvėsusius perkraukite į sandarų indą ir laikykite sausoje vietoje.
  8. 7. Santrauka: Šie veganiški kokosiniai avinžirnių morengai yra puikus būdas mėgautis skaniu desertu be gyvūninių produktų. Lengvi, traškūs ir gardūs morengai tinka bet kokiai progai ir yra sveikesnė alternatyva tradiciniams morengams
Cannoli - tradicinis Sicilijos desertas
(2)
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)