Spurgos "Churros" su šokoladiniu padažu

2024-11-01 Autorius Aistė - she.is.aiste

Spurgos "Churros" su šokoladiniu padažu
Spurgos "Churros" su šokoladiniu padažu – tai ispaniškas desertų stebuklas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Nors churros gali pasirodyti kaip paprastos spurgos, jų unikalus kepimo būdas ir švelni tekstūra su cinamono-cukraus apvalkalu suteikia nepakartojamą skonį. Šios spurgos ypač skanios mirkant į tirštą šokoladinį padažą, kuris suteikia saldumui ypatingo prieskonio. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: galite naudoti viso grūdo miltus, kad suteiktumėte šiek tiek daugiau skaidulų. Be gliuteno variacijai – rinkitės migdolų miltus.
  • Aliejus kepimui: rapsų aliejų galite pakeisti kokosų ar saulėgrąžų aliejumi, kurie pasižymi didesniu dūmų tašku ir sveikesniais riebalais.
  • Šokoladas: pienišką šokoladą galite pakeisti juodu šokoladu su didesniu kakavos kiekiu, kuris turi daugiau antioksidantų ir mažiau cukraus.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Įsitikinkite, kad aliejus įkaitęs iki reikiamos temperatūros, kad spurgos gražiai apskrustų, bet neperkeptų. Geriausiai tinka 180 °C temperatūra.
  • Jei norite tolygaus cinamono-cukraus pasiskirstymo, apvoliokite churros iškart, kai jos šiek tiek atvėsta, bet dar šiltos.

Ingredientai

    Churros spurgoms:
    • Vanduo: 250 ml
    • Miltai: 125 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Sviestas: 100 g
    • Rudas cukrus: 30 g
    • Druska: 1 žiupsnelis
    • Aliejus kepimui (buvo naudojamas rapsų): 1 litras
    Apvoliojimui:
    • Cukrus: 250 g
    • Cinamonas: 2 šaukšteliai
    Šokoladiniam padažui:
    • Pieniškas šokoladas: 150 g
    • Grietinėlė, 35 %: 125 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Puode sumaišykite vandenį, sviestą, rudą cukrų ir druską. Mišinį kaitinkite iki užvirimo, tada nukelkite nuo ugnies.
  2. 2. Miltus suberkite į puodą ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
  3. 3. Tešlą palikite atvėsti apie 5 minutes.
  4. 4. Kai tešla atvėsta, įmuškite kiaušinius po vieną, gerai išplakdami po kiekvieno pridėjimo, kol masė taps glotni ir vienalytė.
  5. 5. Kaitinkite aliejų puode iki 180 °C. Kol aliejus kaista, tešlą dėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.
  6. 6. Spaudžiant tešlą į aliejų, išspauskite norimo ilgio juosteles ir nukirpkite jas prie maišelio antgalio.
  7. 7. Kepkite spurgas, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug 2–3 minutes iš abiejų pusių.
  8. 8. Išimkite spurgas ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  9. 9. Dar šiltas spurgas apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  10. 10. Paruoškite šokoladinį padažą – pašildykite grietinėlę, sudėkite šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps ir susidarys vientisa masė.
  11. 11. Santrauka: Spurgos "Churros" su šokoladiniu padažu – puikus būdas atgaivinti ispanišką dvasią savo namuose. Šie saldūs desertiniai užkandžiai yra lengvai pagaminami ir puikiai tinka vaišinti draugus ar šeimą.
Spurgos "Churros" su šokoladiniu padažu
Recepto autorius she.is.aiste
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)
Manų kruopų chalva - "Rava halwa"
(2)
Burbuliniai vafliai | Receptas
(14)