Varškės tinginys su uogomis

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Varškės tinginys su uogomis
Aš įprastai labai mėgdavau tradicinį šokoladinį tinginį, be jokių priedų - riešutų, ar juo labiau razinų. O jei gamindavau su varške - tai lygiai taip pat -tik su ja, o jau razinas apskritai iškrapštydavau lauk, kai tik valgydavau. O paragavus šį tinginį su uogomis man norėjosi jo dar ir dar gabaliuko, ir nuo stalo dingo taip pat greitai kaip ir buvo pagamintas, todėl tikrai neužtruksite. ;) ir čia privaloma dėti visus priedus - tik su varške ir sausainiais neapsieisite. :)

Pastebėjimas: Jeigu norisi, dar galima įdėti ir riešutų, aš šį kartą taip ir padariau, bet be jų man buvo skaniau, todėl prie ingredientų nenurodžiau. Taip pat vietoje šviežių uogų pasirinkau džiovintas, nes kitokių nebuvo "po ranka", bet jos irgi puikiai tiko.

Ingredientai

    • varškė: 400 gramų (9% riebumo)
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • sausainiai: 2 pakelių (puikiai tiks "Du gaideliai)
    • kondensuotas pienas: 0,5 skardinės (apie 200 gramų)
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos žievelės: 1 vnt.
    • cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
    • šviežios uogos: 400 gramų (pvz. braškės, avietės, mėlynės arba šilauogės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi, suberiame trintą varškę bei gerai išsukame, kad susidarytų vientisa masė.
  2. sviestas su cukraus pudra ir varške
  3. 2. Tuomet į paruoštą sviesto bei varškės mišinį suberiame sutrupintus sausainius
  4. trupinti sausainiai
    Reklama
  5. 3. Įpilame kondensuotą pieną, įberiame aguonų bei šviežių uogų, įtarkuojame citrinos žievelę bei maišome, kol vienodai pasiskirstys.
  6. 4. Į formą (naudota silikoninė) suverčiame pagamintą masę, vienodai paskirstome bei išlyginame paviršių. Statome stingti bei brinkti valandai į šaldiklį, o po to į šaldytuvą nors 4 valandoms, o geriausiai paliekame per naktį.
  7. suformuotas varškės tinginys su uogomis
  8. 5. Sustingusį „Tinginį" išimame iš formos bei papuošiame uogomis. Skanaujame!
  9. varškės tinginys su uogomis ir kondensuotu pienu
Varškės tinginys su uogomis
Popsiukai - Cake pops | Receptas
(8)
Grikinė babka - Dzūkų grikių boba
(4)
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)