Juodojo šokolado putėsiai su pienu ir grietinėle - geriausias receptas

2023-10-09 Autorius WorldRecipes.lt

Juodojo šokolado putėsiai su pienu ir grietinėle - geriausias receptas
Labaaai šokoladiniai putėsiai pagal mano labai seniai pamėgtą receptą. Gamindama visada naudojau kokybišką juodąjį šokoladą ir visada su juo pavyksta viskas puikiai. Nepaisant, kad į šiuos putėsius yra dedama daug kitų priedų, šokolado skonis jaučiasi itin stipriai. O šiaip jis nerealus, net rašydama receptą jau noriu vėl juos pakartoti, nes seilės kaupiasi. :)

Ingredientai

    • kiaušinių: 3
    • cukraus: 50 gramų
    • kukurūzų krakmolo: 20 gramų
    • pieno: 250 mililitrų
    • kakavos: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus pudros: 50 gramų
    • juodojo šokolado: 150 gramų
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • druskos: žiupsnelio
    • citrinos sulčių: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos ir tirštos masės, tada įmaišykite kukurūzų krakmolą.
  2. 2. Suberkite kakavą į pieną ir užvirkite.
  3. Reklama
  4. 3. Maža srovele pilkite karštą pieną į kiaušinių masę, intensyviai maišydami.
  5. 4. Supilkite kremą į švarų puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros nuolatos maišydami, kol kremas sutirštės.
  6. 5. Kai ims kilti burbuliukai (kai tik pamatysit pirmą - antrą), nukelkite nuo kaitros ir supilkite į negilų dubenį.
  7. 6. Uždenkite maistine plėvele, taip kad paviršius liestųsi su kremu (taip išvengsime plutelės susidarymo).
  8. 7. Dėkite į šaldytuvą bent jau 1 valandai.
  9. 8. Pusę baltymų supilkite į labai švarų indą ir išplakite su cukraus pudra, druska bei citrinos sultimis iki baltumo.
  10. 9. Tuomet supilkite likusius baltymus ir plakite iki standžių blizgių putų.
  11. 10. Šokoladą ištirpinkite ant vandens vonelės.
  12. 11. Grietinėlę išplakite iki standumo.
  13. 12. Išimkite atvėsintą trynių kremą, gerai permaišykite.
  14. 13. Įmaišykite šokoladą, atsargiai įmaišykite baltymus ir galiausiai plaktą grietinėlę. Viskas!
  15. 14. Sudėkite putėsius į mažus indelius ir atšaldykite šaldytuve 4 valandas. Skanaus!
Juodojo šokolado putėsiai su pienu ir grietinėle - geriausias receptas
Cukruoti riestainiai
(6)
Cannoli - tradicinis Sicilijos desertas
(2)