Riestainiai su cukrumi

2020-08-18 Autorius Neringos blogas

Riestainiai su cukrumi
Man asmeniškai tokie riestainiai primina mokyklos laikus, kai valgykloje dar buvo galima nusipirkti panašių riestainių prie arbatos puodelio. 

Patys riestainiai gaunasi trapūs ir labai skanūs, nuostabiai tinka pusryčiams prie rytinės kavos arba popietei prie puodelio arbatos arba stiklinės pieno. Pamėginkite! :) 

Ingredientai

    • sviestas: 250 gramų (arba margarinas)
    • cukrus: ~0,75-1 stiklinės (+ apvoliojimui)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 3 stiklinių
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (kituose receptuose mačiau, jog yra naudojama soda)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jeigu sviestas (arba margarinas) sušalęs, tai sutarkuojame burokine tarka (jeigu minkštas - suminkome mediniu šaukštu).
  2. 2. Įberiame cukrų, vanilinį cukrų ir viską sumaišome.
  3. 3. Tada įmušame kiaušinius, išsukame iki vientisos masės, įberiame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. 4. Viską gerai išminkome. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, priklausomai nuo masės drėgnumo (sviesto arba margarino, kiaušinių dydžių).
  5. 5. Galite trumpam tešlą padėti į šaldytuvą.
  6. 6. Po to atgnybiame tešlos gabaliuką, rankomis sukočiojame į mažojo piršto storumo pailgą volelį ir suraitome riestainėlius, kaip nuotraukoje.
  7. 7. Vieną pusę apvolioame cukruje ir neapvoliota puse dedame į skardą, kuri išklota kepimo popieriumi.
  8. 8. Kepame maždaug 10-12 minučių iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
  9. iškepti riestainiai su cukrumi
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau riestainių receptų rasite: Riestainiai.
  11. cukriniai riestainiai
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)