Tobulo grožio sausainiai, kuriems neatsispirs nei vienas. Mano vaikams jie nerealiai patinka, dėl savo puikios išvaizdos. Šia idėją nusižiūrėjau jau senokai ir dabar dažnai šitaip gaminu. Užsukę svečiai taip pat labai pagiria gražią išvaizdą.
razinos: nosytėms (arba džiovintos spanguolės arba tešlos gabaliuko sumaišyto su kakavos milteliais)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kvietinius miltus sumaišykite su kukurūzų miltais ir pieno milteliais.
2. Sviestą išsukite su grietine ir cukraus pudra iki vientisos masės. Paskui palaipsniui sudėkite miltų – pieno mišinį. Suminkykite tešlą. Tešla gausis geros konsistencijos, labai gerai minkosi.
Reklama
3. Tuomet šokolado plytelę susmulkinkite į nedidelius gabaliukus, pasiruoškite 48 nedidelius gabaliukus.
4. Atgnybkite nedidelį tešlos gabaliuką (maždaug 10 gramų), rankomis suformuokite rutuliuką, suplokite lyg darytumėte cepelinus, į vidų dėkite šokolado gabaliuką bei vėl padarykite rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartokite su likusia tešla.
5. Dabar iš tešlos rutuliukų padarykite mielus šuniukus. Iš dribsnių padarykite ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarykite akytes, o nosytę – su tešlos gabaliuku, į kurį įberkite šiek tiek kakavos, gerai išminkykite bei susukus nedidelį rutuliuką prilipdykite šuniukui nosytę.
6. Po to sudėkite šuniukus į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi bei kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol gražiai pagels.
7. Atvėsinkite, o atvėsusius laikykite sandariame inde. Jeigu aišku sulauks atvėsimo, nes labai gardūs. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.