Mieliniai rageliai "Kifle"

2018-12-13 Autorius Visko po trupinėlį

Mieliniai rageliai "Kifle"
Gaunasi labai gardūs ir purūs rageliai. Aš pati tešlą ruošiau duonkepėje. 

Iš nurodytų ingredientų gaunasi 24 vidutiniai rageliai (puse su cinamonu, puse su sezamais).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • šviežios mielės: 20 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • pasukos: 100 mililitrų (arba jogurtas)
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 25 mililitrų
    • cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 100 gramų
    • sezamas ir cinamonas (ragelių pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles ištrinkite su cukrumi, šiltu pienu bei trupučiu miltų. Palikite maždaug 15 minučių, kol suputos.
  2. 2. Tuomet miltus persijokite į dubenį, sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę, supilkite mieles, o po to - visus likusius ingredientus, išskyrus sviestą. Kiaušinį išplakite ir pusę supilkite į tešlą, o kitą pusę pasilikite bandelėms aptepti. Užminkykite minkštą tešlą, po truputį įminkykite ištirpintą bei atvėsintą sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Pridengtą tešlą šiltai kildinkite maždaug 60 minučių. Paskui pakilusią tešlą padalinkite į tris dalis, iškočiojame apskritimus, juos supjaustykite trikampiais į 8 dalis. Susukite ragelius, pradėdamos plačiuoju galu.
  5. 4. Tada dėkite į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi, kildinkite maždaug 20-30 minučių.
  6. 5. Aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamais, cinamonu.
  7. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol dailiai pagels. Mėgaukitės!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau ragelių receptų rasite: Rageliai