Saldus cukinijų ir varškės apkepas su razinomis

2023-07-11 Autorius Kviečiu į virtuvę

Saldus cukinijų ir varškės apkepas su razinomis
Cukinija šiuo sezono metu valdo ir niekam niekaip neužleidžia savo pozicijų. Na negaliu nieko sau padaryti, tiesiog mėgstu aš tą cukiniją. Man asmeniškai ji tinka visur, prie visko ir su viskuo. Ir sriuba skani, ir garnyras nuostabus, ir į kepinius tinka. Raskite dar nors vieną tokią universalią daržovę. O šį kartą Jums nuostabus, saldus cukinijų ir varškės apkepas su razinomis, kuris mums labai patiko ir bus kepamas tikrai dar ne vieną kartą. Dalinuosi fantastišku receptu, pasilepinkite ir Jūs!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų
    • cukinijos: 500 gramų (1 jaunos cukinijos)
    • kiaušiniai: 3
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
    • avižų sėlenos: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • kefyras: 125 mililitrų
    • razinos: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba ir leiskite nusivarvėti.
  2. 2. Tada išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė pabals.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišykite varškę, druską ir vanilinį cukrų. Masę gerai išsukite.
  5. 4. Tuomet supilkite kefyrą, sudėkite avižų sėlenas, nuplautas razinas ir nuspaustas cukinijas. Išmaišykite.
  6. 5. Paruoštą masę pilkite į sviestu pateptą kepimo indą.
  7. 6. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50-60 minučių.
  8. 7. Labai skanu patiekti su jogurtu ar grietine ir daug šviežių uogų šalia. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.
Saldus cukinijų ir varškės apkepas su razinomis
Veganiškas obuolių apkepas
(1)