Varškės apkepas su "President" varške kepiniams ir manų kruopomis

2023-09-13 Autorius WorldRecipes.lt

Varškės apkepas su "President" varške kepiniams ir manų kruopomis
Man tai pats puriausias bei gardžiausias kada valgytas varškės apkepas! Jis toks lengvutis, tiesiog tirpstantis burnoje... Kai pirmą kartą pamačiau, kad jis yra ruošiamas su "President" varške labai nustebau, nes tikrai taip dar nebuvau gaminusi. Tad ilgai nieko nesvarstydama nusprendžiau išmėginti. Patiko iš pirmo karto ir pranoko visus išsikeltus lūkesčius. Buvo taip skanu, kad įsitraukėm su šeima į savo mėgstamiausių desertų sąrašą. Tad labai drąsiai ir Jums rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti šį labai gerą receptą. :)

Iš pateiktų ingredientų kiekio man gavosi maždaug 1 kilogramas apkepo. 

Ingredientai

    • "President" varškė kepiniams: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 50 mililitrų (naudotas 2% riebumo)
    • manų kruopos: 100 gramų
    • baltas cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • tirpintas sviestas: 50 gramų
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    • džiovinti vaisiai ar uogos: 1 saujos (buvo naudojamos kapotos slyvos)
    • kapoti migdolai: 1 saujos (arba kiti mėgstami riešutai)
    • sviestas: šiek tiek (formos ištepimui)
    • malti džiūvėsėliai: 3-4 šaukštų (formos pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
  3. 2. Į varškę sudedame kiaušinio trynius, manų kruopas ir druską, supilame pieną, vanilę, riešutus, slyvas ir tirpintą sviestą. Išmaišome. Baltymus plakame, kol išputos.
  4. Reklama
  5. 3. Tada vis plakdami, pamažu suberiame cukrų. Plakame, kol baltymai taps standūs bei blizgantys. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišome į varškės masę.
  6. 4. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Gilią kepimo formą (aš šį kartą naudojau kekso stačiakampio kekso formą) ištepame su sviestu.
  7. 5. Dugną bei kraštus pabarstome džiūvėsėliais.
  8. 6. Į formą supilame pasiruoštą masę.
  9. 7. Kepame maždaug 40–50 minučių, kol viršus taps rusvas.
  10. 8. Aš pati patiekiau su bananų padažu bei šviežiomis braškėmis - labai tiko, rekomenduoju ir Jums. Skanaujame!

Aldona

Tikrai labai skanus. Puikiai gavosi, ačiū už fantastišką receptą!
Atsakyti