Saldus ryžių apkepas su varške

2023-06-09 Autorius WorldRecipes.lt

Saldus ryžių apkepas su varške
Šis ryžių apkepas gimė visiškai netikėtai ir, net nesitikint, LABAI ir LABAI pavyko. Mano mamai verdant ryžius netyčia pribiro per daug, tai juos reikėjo kažkur vis tiek sunaudoti (išmesti maistą man visada gaila). Taigi, dar pridėjus tai, kas, man atrodė, labai tiktų, iškepė nerealiai gardus apkepas. Būtinai gaminsiu jį ir ateityje.

Ingredientai

    • ryžių košė: ~1 litro
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • varškė: 100 gramų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • minkštas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite pertrintą varškę ir grietinę, išsukite.
  2. 2. Sudėkite ryžių košę bei sviestą, gerai išmaišykite, tuomet berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada masę sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą (aš pati kepiau nuimamais kraštais, tai dugną išklojau su kepimo popieriumi).
  5. 4. Dėkite kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40-50 minučių.
  6. 5. Patiekite su uogiene, trintomis uogomis arba grietine. Skanaukite!
  7. 6. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su trintomis šaldytomis avietėmis. Buvo tikrai labai skanu.
Veganiškas obuolių apkepas
(1)