Keptų moliūgų ir obuolių desertas su riešutais

2023-10-22 Autorius WorldRecipes.lt

Keptų moliūgų ir obuolių desertas su riešutais
Kaip ir didžioji dalis žmonių, itin pamėgau moliūgus. Šį rudenį jau išmėginau daug receptų su moliūgais, beveik visi jie atsidūrė mūsų puslapyje. Šiandien pateikiu dar vieną nuostabų receptą, kuris sužavėjo mūsų šeimą. Tikrai fantastiškas desertas, man galbūt labiau tinkantis pusryčiams, kai norisi pasilepinti. Tikrai ateityje būtinai gaminsiu dar ne kartą.

Ingredientai

    • moliūgo: gabaliuko (~100 gramų; be žieves)
    • obuolių: 1
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
    • rudojo cukraus: 1 valgomo šaukšto
    • medaus: 1 valgomojo šaukšto
    • graikinių riešutų: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamono: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinio jogurto: 125 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Obuolio nelupkite, tačiau taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir moliūgą. Truputį apkepinkite ir sudėkite obuolius, riešutus, medų ir cinamoną.
  4. 4. Dar šiek tiek pakepinkite ir nukelkite nuo kaitros.
  5. 5. Galite pagardinti trupučiu citrinos sulčių, bet aš to nedariau.
  6. 6. Tuomet sudėkite kepintus obuolius ir moliūgus į desertinius indelius, užpilkite jogurtu ir papuoškite riešutų puselėmis. Skanaukite!
Mielinės spurgos su įdaru
(28)
Vafliai su obuoliais
(1)
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)