Šokoladiniai triufeliai su vafliais ir grietinėle

2023-09-30 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladiniai triufeliai su vafliais ir grietinėle
Šokoladinius triufelius gaminu tada, kai neturiu laiko ir noro daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Tikrai paprasta ir man asmeniškai be galo skanu... Esu gaminusi paprastus triufelius be vaflių, o šį kartą sugalvojau paeksperimentuoti - man skonis šiek tiek priminė senus pirktinius saldainius/triufelius (pavadinimas buvo, berods, "Eglutė"). Tikrai patiko toks variantas, tad drąsiai jį rekomenduoju pasigaminti ir Jums jau šiandien. Tad pamėginkite! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • juodas šokoladas: 300 gramų
    • 36% riebumo grietinėlė: 200 gramų
    • susmulkinti vaflių lakštai triufeliams: 2 saujų
    • brendinis arba likeris: 1 valgomojo šaukšto (neprivaloma)
    • druska: žiupsnelio
    • smulkinti vafliai (triufelių apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grietinėlę pakaitinkite ant vidutinės ugnies, bet jos neužvirkite.
  2. 2. Tada užpilkite ja sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą bei maišykite, kol šokoladas ištirpsta.
  3. Reklama
  4. 3. Įpilkite norimo alkoholio (aš pati naudojau kreminį likerį), įberkite druskos (anot Džeimio Oliverio, druska triufeliuose paryškina šokolado skonį).
  5. 4. Tuomet pastatykite masę į šaldytuvą, kad ji gerai atvėstų bei pradėtų tirštėti.
  6. 5. Po to dar kartelį išmaišykite bei įmaišykite susmulkintus vaflius.
  7. 6. Stingdykite viską šaldytuve, kol masė tampa tokios konsistencijos, kad būtų galima formuoti triufelius (aš pati palikau per visą naktį).
  8. 7. Paskui imkite du šaukštelius. Vienu paimkite šokolado, dėkite jį į susmulkintus vaflius bei abiem šaukšteliais voliodamos vafliuose suteikite triufelio formą.
  9. 8. Laikykite šaldytuve. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau triufelių receptų rasite: Triufeliai.
Želė desertas su kefyru
(7)
Jogurtiniai vafliai su džiovintomis mėtomis
(4)