Šiems pyragėliams galite pasirinkti kokį tik norite įdarą. Tinka tiek saldus, tiek sūresnis. :)
Ingredientai
miltų: 3 stiklinių
kefyro: 1 stiklinės
aliejaus: 0,5 stiklinės
cukraus: 1 valgomojo šaukšto
druskos: 1 arbatinio šaukštelio
sausų mielių: 1 pakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pakaitiname aliejų ir kefyrą iki šiltos būsenos.
2. Suberiame druską ir cukrų, išmaišome.
3. Sumaišome miltus ir mieles (miltai turi būti išsijoti), suberiame juos į mišinį.
4. Jeigu mielės yra ne greito poveikio, tai jas privalu iš anksto ištirpinti šiltame vandenyje ir cukruje bei palikti maždaug 15 minučių arba panaudoti 40 gramų šviežių mielių, jas įpilti į kefyrą ir aliejų.
5. Užmaišome tešlą, paliekame maždaug pusvalandžiui, kad pakiltų.
6. Suformuojame pyragėlius, įdedame norimo įdaro, paliekame kad pakiltų.
7. Per tą laiką įkaitiname orkaitę.
8. Pyragėlius suteptame kiaušinio tryniu, pašauname į orkaitę.
9. Pyragėlius "Pūkelius" su bet kokiu įdaru kepame 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.