Paprastas kondensuoto pieno keksas su konservuotais ananasais

2024-01-10 Autorius Jurgittos receptai

Paprastas kondensuoto pieno keksas su konservuotais ananasais
Vakar nusprendžiau šiek tiek pravalyti savo šaldytuvą ir spinteles, gamindama iš to kas yra užsilikę. Ir gavosi šis keksas, nes visko jam turėjau. Pats keksas labai gardus, minkštas ir drėgnas.

Beje, iš nurodytų ingredientų kiekių ne tik keksas gavosi (nesutilpo viskas į formą), bet dar ir 6 keksiukai, kurie vaikų buvo suvalgyti labai greitai.

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • konservuoti ananasai: 1 nedidelės skardinės
    • sviestas: 125 gramų (minkšto)
    • kiaušiniai: 3
    • vanilės ekstrakto: 2 arbatinių šaukštelių
    • saldintas kondensuotas pienas: 390 gramų (naudojau karamelės pavidale)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus sumaišykite su druska bei kepimo milteliais.
  2. 2. Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet po vieną įplakite kiaušinius bei vanilės ekstraktą.
  5. 4. Ananasus susmulkinkite gabaliukais, įplakite kondensuotą pieną.
  6. 5. Visus šlapius produktus sumaišykite tarpusavyje, tada įsukite miltų mišinį.
  7. 6. Galiausiai tešlą supilkite į paruoštą kekso kepimo formą bei dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
  8. 7. Kepkite maždaug 45-50 minučių.
  9. 8. Pjaustykite ir skanaukite!
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Kalėdinis keksas
(5)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)
Šokoladinis migdolinis keksas
(3)