Juodojo šokolado keksas su kondensuoto pieno kremu, be gliuteno

2023-10-20 Autorius WorldRecipes.lt

Juodojo šokolado keksas su kondensuoto pieno kremu, be gliuteno
Noriu su Jumis pasidalinti savo fantastišku atradimu - juodojo šokolado keksu, su kondensuotu pienu. Šį receptą užtikai visai netyčia naršydama internete ir nusprendžiau išmėginti. Mūsų šeimai taip patiko, kad jau gaminome gal 5 kartus. Skubu pasidalinti receptu, nes galvoju, kad jis tikrai vertas ir Jūsų dėmesio. Tad pamėginkite! :) 

Ingredientai

    • kokoso aliejus: 50 gramų (arba sviestas)
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 6
    • rudas cukranendrių cukrus: 50 gramų
    • balti miltai be gliuteno: 100 gramų
    • malti migdolai: 50 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Kremui:
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • kondensuotas pienas: 250 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Šokoladą ištirpinkite su sviestu ant mažos ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  5. 4. Baltymus labai gerai išplakite iki standžių putų bei dėkite į šoną.
  6. 5. Tuomet plakite trynius su cukrumi, įmaišykite miltus, sviesto bei šokolado mišinį, druską ir migdolus.
  7. 6. Po to, neskubėdami, įmaišykite ir išplaktus kiaušinių baltymus.
  8. 7. Kepkite visai neilgai, maždaug 20 minučių.
  9. 8. Iškepusį keksą palikite pravėsti.
  10. 9. Tuo tarpu, kol pyragas kepa, paruoškite šokoladinį kremą. Visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje bei ištirpinkite ant mažos ugnies.
  11. 10. Kai keksas kiek pravėsta, kremą pilkite ant viršaus, paskirstykite, galite papuošti uogomis.
  12. 11. Kremui sustingti prireiks mažiausiai 20 minučių. Gardžios šokoladinės dienos!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Drėgnas morkų keksas
(13)
Varškės keksas su razinomis
(26)
Keksas su uogiene
(1)