Paprastas mėlynių keksas

2023-08-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Paprastas mėlynių keksas
Šiam paprastam, bet labai skaniam keksui gaminti pasirinkau šaldytas mėlynes, bet idealiai tiktų ir šviežios šilauogės.

Labai gardus man šis keksas ir tikrai ties šiuo receptu dedu didelį didelį pliusą, nes gaminsiu tikrai dar ne kartą. Pati pyrago tešla drėgna, nėra per daug saldi ir tos mėlynės čia idealiai sugroja pirmuoju smuiku.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 250 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • sviestas: 100 gramų
    • pienas: 140 mililitrų
    • aliejus: 70 mililitrų
    • miltai: 350 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėlynės: 2 saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, kol masė pabals ir patrigubės.
  2. 2. Tada sviestą ištirpiname.
  3. 3. Jau pravėsusį sviestą supilkite į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Tuomet supilkite pieną ir aliejų. Taip pat įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
  5. 5. Suberkite mėlynes ir gerai išmaišykite.
  6. 6. Pasiruoštą masę supilkite į kekso formą ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-40 minučių, kol pyragas gražiai apskrus ir iškeps.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
Paprastas mėlynių keksas
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)
Cukinijų keksas su varškės sūriu
(1)