Paprastas keksas su vyšniomis ir bananais

2024-06-11 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastas keksas su vyšniomis ir bananais
Bene pats mėgstamiausias praėjusių metų vasaros kepinys, kurį tikrai daug kartų kartosiu ir šiemet. Pernai gaminau tiek su vyšniomis, tiek su trešnėmis, tai galiu Jus patikinti - jis neatsivalgomas. Jei gaminate su vyšniomis - cukraus reikia dėti daugiau, nei nurodyta. 

Beje, kefyrą šiame recepte esant reikalui galima pakeisti į natūralų jogurtą. Esu mėginusi, puikiai pavyko. :)

Ingredientai

    • sviesto: 200 gramų
    • cukraus: 175 gramų
    • miltų: 300 gramų
    • kiaušinių: 4
    • vanilinio cukraus: 1 pakelio
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • krakmolo: 100 gramų
    • grietinėlės: 100 mililitrų
    • kefyro: 100 mililitrų
    • vyšnių: 1 stiklinės (galima pakeisti trešnėmis)
    • bananų: 1-2 (priklausomai nuo dydžio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
  2. 2. Tada įmuškite po vieną kiaušinius, supilkite grietinėlę ir kefyrą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu ir įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Vyšnioms arba trešnėms išimkite kauliukus, bananus supjaustykite riekelėmis.
  6. 5. Kepimo formą ištepkite riebalais, supilkite pusę tešlos. Išdėliokite vyšnias (arba trešnes) ir bananų riekeles, užpilkite likusia tešla.
  7. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  8. 7. Glazūrai vieną šaukštą citrinos sulčių aš išsukau su keliais šaukštais cukraus pudros ir apliejau pravėsusį keksą. Tikrai skanus ir be glazūros!
  9. 8. Pjaustykite ir lepinkitės!
Keksas su juodaisiais serbentais ir nutella
(1)
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
(1)