Keksas su raudonaisiais serbentais

2022-10-02 Autorius Su karamele

Keksas su raudonaisiais serbentais
Minkštas ir lengvai saldus keksas, su serbentų rūgštele ir citrinos aromatu. Paprastas kaip du kart du. 🙂

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: trijų ketvirtadalio puodelio (150 gramų)
    • jogurtas: 1 puodelio (galite pakeisti kefyru)
    • vanilės ekstraktas: šlakelio
    • aliejus: 0,5 puodelio (100 mililitrų)
    • miltai: 2 puodelių
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (arba soda)
    • druska: žiupsnelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • raudonieji serbentai: 1 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje kiaušinius išplakame kartu su cukrumi, įtarkuojam citrinos žievelę.
  2. 2. Pilam jogurtą, vanilės, galiausiai aliejų - labai gerai išsukam.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir druska, suberiam į tešlą, gerai išmaišom.
  5. 4. Galiausiai įmaišom uogas, atsargiai, kad jos nesutrūktų.
  6. 5. Tešlą paskleidžiam pailgoje kepimo formoje ir šaunam kepti iki 180 C orkaitėje apie 50 min.
  7. 6. Iškepus leidžiame pravėsti. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Keksas su raudonaisiais serbentais

Asta

Tikrai labai geras. Puikus receptas! ;)
Atsakyti
Keksas su raudonaisiais serbentais
Velykinis citrinų keksas
(7)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Purus keksas su spanguolėmis
(1)
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)