Keksas su karamelizuotais migdolais

2019-05-13 Autorius Visko po trupinėlį

Keksas su karamelizuotais migdolais
Gaminant buvo naudojama nedidelė kekso formelė - 11x24 centimetrų.

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 125 gramų
    • vanilės esencija
    • kiaušiniai: 2
    • vanduo: 5 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Užpilui:
    • sviestas: 50 gramų
    • cukrus: 25 gramų
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto
    • migdolų drožlės: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įpilame vanilės esencijos, po vieną įmušame kiaušinius, labai gerai išsukant. Įpilame 5 šaukštus vandens, suberiame miltus su kepimo milteliais.
  2. 2. Tuomet tešlą supilame į išteptą riebalais formą. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos užpilame užpilą.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilas: Visus ingredientus užkaitiname keptuvėje iki virimo bei užpilame ant kekso. Dar pakepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5-8 minutes, kol gražiai apskrus migdolai. Skanaujame!
  5. 4. Pastebėjimas: Pats skaniausias kai visiškai atvėsta. Aš neiškentusi prapjoviau karštą, todėl foto pjūvis toks aptrupėjęs. Gaminant užpilą galite ir nepagailėti migdolų, net padvigubinti jų kiekį. Iškepę jie tobulai kvapnūs bei traškūs.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Keksas su karamelizuotais migdolais
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)
Marmurinis kavos keksas
(9)
Meduolinis moliūgo keksas
(1)