Drėgnas, minkštas, purus ir kvepiantis meduoliais moliūgų keksas

2023-12-02 Autorius Kviečiu į virtuvę

Drėgnas, minkštas, purus ir kvepiantis meduoliais moliūgų keksas
Šis moliūgų keksas (o gal galima sakyti ir pyragas) gaunasi itin drėgnas, minkštas, purus bei kvepiantis meduoliais (jei atvirai, man kvepiantis Kalėdomis, nes kur meduoliai, ten gruodis ir čia pat didžiosios metų šventės).

Valgantieji net neįtaria, kad tai moliūgų keksas. Tikrai vertas būti iškeptu ir dar greičiau suvalgytu, nes šiam keksui abejingų tikriausiai būti negali. Tikrai labai skanus ir mano didžiausios rekomendacijos jam! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • medus: 100 gramų
    • aliejus: 100 mililitrų
    • kepto moliūgo tyrė: 180 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aguonos: kelių valgomųjų šaukštų
    • apelsino žievelė (arba apelsinų cukatos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi ir medumi.
  2. 2. Tada supilkite aliejų ir sudėkite moliūgų tyrę. Masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada atskirame dubenyje sumaišykite visus birius produktus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Pailgą kekso formos skardą išklokite su kepimo popieriumi ir supilkite pasiruoštą tešlą.
  6. 5. Galiausiai kepkite gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
  7. 6. Pjaustykite ir skanaukite!
Drėgnas, minkštas, purus ir kvepiantis meduoliais moliūgų keksas
Varškės keksas su razinomis
(26)