Pierre Herme šokoladinis keksas su riešutais ir marcipanu

2024-01-03 Autorius WorldRecipes.lt

Pierre Herme šokoladinis keksas su riešutais ir marcipanu
Nors šiam šokoladiniam keksui su riešutais ir marcipanu ingredientų reikia ganėtinai, o ir pačio darbo nemažai, bet rezultatas gaunasi atperkantis, o tiksliau net pranokstantis, visus įmanomus lūkesčius. Itin svarbus dalykas - šis keksas turi būti kepamas dieną prieš valgymą, jam tiesiog privaloma "susistovėti" maždaug parą suvyniotam į maistinę plėvelę.

Mano nurodyti ingredientų kiekiai yra 28 centimetrų formai.

Ingredientai

    • sviesto: 180 gramų
    • cukraus: 165 gramų
    • kiaušinių: 4
    • marcipaninės masės: 140 gramų
    • pieno: 150 mililitrų
    • kakavos: 40 gramų
    • miltų: 180 gramų
    • šokolado: 80 gramų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • lazdyno riešutų: 60 gramų
    • migdolų: 60 gramų
    • pistacijų: 60 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
  2. 2. Šokoladą stambiai sukapokite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada migdolus ir lazdyno riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, vis pamaišydami.
  5. 4. Po to išimkite riešutus iš orkaitės, suberkite ant virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusiluptų žievelės.
  6. 5. Mikseriu su tešlos antgaliais maišykite marcipaninę masę su cukrumi, kol gausis trupiniai.
  7. 6. Po vieną įmuškite kiaušinius. Kai sudėsite visus kiaušinius, pakeiskite tešlos antgalius į plakimo šluoteles ir stipriai išplakite, kol masė pabals ir taps panaši į majonezą (maždaug 8-10 minučių).
  8. 7. Tuomet sumažinkite greitį ir supilkite pieną. Miltus sumaišykite su kakava bei kepimo milteliais ir užsijokite ant tešlos. Mikseriu lėtu greičiu išmaišykite.
  9. 8. Suberkite susmulkintus riešutus (pistacijų nesmulkinkite) ir šokolado gabaliukus. Atsargiai įmaišykite mentele ištirpintą sviestą.
  10. 9. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite pasiruoštą tešlą.
  11. 10. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Po pusvalandžio kepimo, paviršių pridengiame.
  12. 11. Iškeptą keksą maždaug 10 minučių, atvėsinkite ant grotelių.
  13. 12. Po to apvyniokite dviguba plėvele ir palikite parai "subręsti" (man patinka visus pyragus atšaldyti šaldytuve, bet galite ir kambario temperatūroje).
  14. 13. Suvyniotas į maistinę plėvelę keksas išliks drėgnas 5 dienas, o šaldymo kameroje išsilaikys net mėnesį. Skanaus!
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Margas keksas | Receptas
(25)