Neapsakomai gardus, skaniai kvepiantis citrininis keksas Kalėdoms! Ir ne tik! Toks keksas idealiai tinka visoms progoms, kokias tik galima sugalvoti. Nesivaržome ir tuoj pat jį išmėginame. Pasilepinam prie kavos ar arbatos puodelio.
1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
2. Baltymus padedame į šaldytuvą. Jų mums prireiks vėliau.
Reklama
3. Kiaušinių trynius sudedame į dubenį, suberiame cukrų ir maišytuvu plakame iki baltumo.
4. Sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir sudedame į trynio-cukraus mišinį. Tęsiame plakimą.
5. Citrinos žievelę sutarkuojame tiesiai į sviesto mišinį. Tuomet išspaudžiame ten vienos citrinos sultis. Nepamirštame atidėti 3 šaukštų sulčių glaistui. Į mišinį suberiame vanilinį cukrų.
6. Dar kartą viską gerai išmaišome maišytuvu mažu greičiu. Arba sumaišome šluotele arba mentele.
7. Miltus sumaišome su ciberžole bei kepimo milteliais. Po to viską išsijojame per sietelį ir supilame dalimis į mišinį, kiekvieną kartą išmaišydamos iki vientisos masės.
8. Išimame baltymus ir išplakame juos maišytuvu, prieš tai įbėrusios žiupsnelį druskos.
9. Plakame iki putų. Švelniai įmaišome baltymus į tešlą mentele.
10. Paruošiame kepimo formą ir sutepame ją sviestu. Supilame ten tešlą ir išlyginame.
11. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Kepimo formą dedame į orkaitę maždaug 50 minučių. Patikriname mediniu iešmeliu, ar keksas jau iškepė.
12. Glaistas: Nedideliame inde sumaišome citrinos sultis bei cukraus pudra iki vientisos masės.
13. Išimame keksą iš formos, šiek tiek atvėsiname ir aptepame pasiruoštu glajumi. Lepinamės!
14. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.