Medaus keksas su obuoliais ir razinomis

2020-04-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Medaus keksas su obuoliais ir razinomis
Labai purus, minkštas medaus keksas su obuoliais ir razinomis. Tiesa, jeigu nesinori razinų, jų galite ir nedėti. Pats keksas tikrai gaunasi labai gardus, buvo itin greit suvalgytas. Galiu garantuoti, kad ir pas Jus nespės atvėsti.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 stiklinės (1 stiklinė - 200 mililitrų)
    • medus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: trečdalio stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • razinos: 3 valgomųjų šaukštų
    • brendis: 3 valgomųjų šaukštų (arba romas)
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • obuoliai: 2 (dideli)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia razinas užpilkite brendžiu ir palikite mirkti.
  2. 2. Kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  3. 3. Tada medų ištirpinkite garų vonelėje ir supilkite į kiaušinių masę.
  4. 4. Supilkite ir masę gerai išmaišykite.
  5. 5. Įsijokite miltus, kepimo miltelius ir cinamomą. Suberkite razinas.
  6. 6. Obuolius nulupkite ir sutrakuokite per burokinę tarką.
  7. 7. Masę gerai išmaišykite.
  8. 8. Pilkite į standartinę pailgą kekso formą.
  9. 9. Dėkite kepti maždaug 50 minučių į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  10. 10. Supjaustykite gabaliukais ir lepinkitės!
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)