Paprastas kakavinis keksas su kefyru ir baltojo šokolado gabaliukais

2023-09-07 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastas kakavinis keksas su kefyru ir baltojo šokolado gabaliukais
Labai norėjau išsikepti ką nors tokio paprasto, lengvai pagaminamo, bet ne prasto. Patikrinau ar turiu reikiamų produktų ir iškart ėmiausi darbo. Vežiausi šį kakavinį keksą į svečius. Vienas iš didesnių jo pliusų, kad galima tikrai lengvai transportuoti. Manau, idealiai tiktų ir iškyloms į gamtą. Keksas gavosi purus, ne per sausas, su labai čia tinkančiais baltojo šokolado gabaliukais. Vienas geresnių pastarojo meto kepinių. Tikrai labai drąsiai rekomenduoju pamėginti, esu tikra, kad patiks ir Jums!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baltasis cukrus: 0,5 puodelio
    • rudasis cukrus: 0,75 puodelio
    • augalinis aliejus: 0,5 puodelio
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • kefyras: 1 puodelio (~235 ml)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1,5 puodelio
    • nesaldintos kakavos milteliai: 0,75 puodelio
    • nugesinta soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • baltojo šokolado gabalėliai: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje baltąjį bei rudąjį cukrų suplakite su aliejumi ir kiaušiniais.
  2. 2. Tuomet įmaišykite kefyrą bei vanilę.
  3. Reklama
  4. 3. Po truputį įsukite miltus, kakavą, sodą bei druską.
  5. 4. Galiausiai įmaišykite baltą šokoladą.
  6. 5. Tada tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą.
  7. 6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol į vidurį įsmeigtas krapštukas neapsivels žalia tešla (maždaug 60 minučių).
  8. 7. Pjaustykite ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau kakavinių keksų rasite: Kakaviniai keksai.
Paprastas kakavinis keksas su kefyru ir baltojo šokolado gabaliukais

Vilma Kriaučiūnienė

Šis keksas mums labai patiko su kavos puodeliu :)
Atsakyti