Minkštas ir purus kiaušininio likerio keksas

2019-05-20 Autorius Taip norėjau

Minkštas ir purus kiaušininio likerio keksas
Labai skanus, minkštas ir purus keksas. Jį aptikau viename vokiškame interneto portale, nuo to laiko jis labai prigijo mūsų šeimoje. Itin skanus prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio.

Ingredientai

    • miltinis cukrus: 250 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio (8 gramų)
    • miltai: 125 gramų
    • krakmolas: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1 pakelio (15 gramų arba 2 arbatinių šaukštelių su kaupeliu)
    • kiaušininis likeris: 250 mililitrų
    • aliejus: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudėkite kiaušinius bei miltinį cukrų, plakite mikseriu maždaug 60 sekundžių.
  2. 2. Tada sudėkite vanilinį cukrų, supilkite kiaušininį likerį bei aliejų, išmaišykite. Miltus, kepimo miltelius bei krakmolą sumaišykite, persijokite ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių, likerio ir aliejaus masę.
  3. 3. Tuomet kekso formą patepkite sviestu bei supylusios tešlą kepkite 60-70 minučių iki 160-170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  4. 4. Po to atvėsinkite formoje, galite pabarstyti miltiniu cukrumi (jeigu norisi). Pasiruoškitės mėgstamos kavos puodelį ir skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Marmurinis kavos keksas
(9)
Paprastas keksas
(28)
Margas keksas | Receptas
(25)