Šokolado ir bananų keksas

2020-04-20 Autorius Rita - I'll make you an apple pie.

Šokolado ir bananų keksas
Dabar visada kai užsinoriu greito ir skanaus deserto, gaminu šį keksą. Jam reikalingi produktai, beveik visada yra mano virtuvėje. Užtrunku vos 15 minučių, kad paruošti tešlą, o kitą darbą atlieka orkaitė. 

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • bananai: 3 (gerai prinokę)
    • sviestas: 100 gramų
    • šokoladas: 100 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • apelsinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros
  3. 2. Kepimo popieriumi išklojame 22x22 centimetrų dydžio kepimo formą (galima nudot ir 24x24 cm.).
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet sviestą ištirpiname su šokoladu, suberiame cukrų, išmaišome ir šiek tiek atvėsiname.
  6. 4. Tad po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
  7. 5. Bananus sumaigome šakute, palikdami ir didesnių gabaliukų.
  8. 6. Juos sudedame į šokolado masę, įpilame sulčių, įtarkuojame apelsino žievelę ir išmaišome.
  9. 7. Po to persijotus miltus suberiame su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai sumaišome.
  10. 8. Sukrečiame į kepimo formą ir kepame maždaug 30-40 minučių (kadangi mano forma didesnė, man užteko pusvalandį, bet čia labai priklauso nuo turimos orkaitės, tai reikia tikrinti kepimo metu). Skanaus!