Kalėdinis keksas

2019-12-21 Autorius Ievos receptai

Kalėdinis keksas
Man šis Kalėdinis keksas tikrai labai patinka. Geras skonis garantuotas.

Ingredientai

    • miltų: 220 gramų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: žiupsnelio
    • cukraus: 100 gramų
    • irisų: 50 gramų (susmulkintų)
    • braziliškų riešutų: 50 gramų (susmulkintų)
    • skrudintų žemės riešutų: 30 gramų (susmulkintų)
    • džiovintų spanguolių: 50 gramų
    • pieno: 100 mililitrų
    • kiaušinių: 2
    • aliejaus: 20 mililitrų
    • sviesto (skardai patepti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus, druską ir kepimo miltelius išsijojame.
  2. 2. Sumaišome su cukrumi.
  3. 3. Tuomet įmušame kiaušinius, gerai išmaišome, kad nebeliktų sausos masės.
  4. 4. Supilame pieną ir aliejų. Tešla privalo nebūti skysta, tad jeigu reikia, galite pridėti dar šiek tiek miltų.
  5. 5. Tada sudedame braziliškus riešutus, irisus ir spanguoles. Gal ir atrodo keistas derinys, bet tikrai pasakiškai skanu!
  6. 6. Kepimo skardą ištepame su sviestu.
  7. 7. Pabarstome skrudintais žemės riešutų gabalėliais ir užpilame tešlą.
  8. 8. Galiausiai kepu įkaitintoje orkaitėje iki 160 laipsnių temperatūros maždaug 50 minučių. Lepinamės!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Kalėdinis keksas
Drėgnas morkų keksas
(13)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Šokoladinis burokėlių keksas
(1)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)
Cukinijų keksas su varškės sūriu
(1)